Jump to content

Full Bars with Sprint is now Full Bars Roaming


Recommended Posts

Ok sorry for the possibly confusing title, but the gist of it is I've had 5 or 6 bars of reception for over a year at my apartment. I was always on Sprint's network. For the past couple of days I'm still getting 5 or 6 bars but now I'm always roaming!

 

Any ideas about what could be going on?

Link to comment
Share on other sites

What's weird is 4g works great, but 3g just isn't coming through or it'll come through here and there with 0-2 bars for a couple seconds.

 

Problem for me is I'm receiving late texts and seeing weird calling behavior. Hopefully it clears up soon.

Link to comment
Share on other sites

I had this for about a month or so in a particular spot after Hurricane Sandy decimated the Sprint network here. Not the same issue I'm sure unless you had recent storm damage to your local tower. The good news though is 3G data speeds increased 5x or more after the tower was repaired. So I assume NV upgrades were done during repairs? Hopefully that's the same for you. The same area now has an LTE accepted NV tower but I have yet to pick up an LTE signals from it. I'll keep trying!

Link to comment
Share on other sites

Kinda like me, I used to always have 3-5 bars in my house now I am lucky to get 1, I do get eHRPD in my house so I get over 2Mbps download and over 1Mbps upload speeds (on 1 bar mind you) but my phone is useless for the most part as I get delayed texts and can't make a single phone call. And on top of that my phone is constantly roaming as well, can't get a stable signal at all it's really pissing me off and my batterly life is shit as the signal is all over the place. I am hoping they are working on my local tower and that things will improve shortly, otherwise I am calling Sprint for an Airave.

Edited by BlueAngel
Link to comment
Share on other sites

OP, you need to pick up the phone and call sprint. They will either be able to confirm the outage, or they will open a ticket. Make sure you are talking to network support/tech support and make sure that you get a ticket number. If you report the outage to them and they agree, they will credit your account for the days without service once service is restored. Sprint has been proactive to do this for customers experiencing outages.

Link to comment
Share on other sites

I had the same thing happen for three days this week. Luckily Sprint has an service agreement (shows as Sprint native) with Carolina West Wireless with 3G data, so it didn't cause any impact.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • What devices should do, and what they actually do, are two very different things! As you've probably heard me mention countless times, many of those screens get information in a proprietary manner directly from the modem; apps like SignalCheck can only get what the OS is reporting. I did find your earlier reports, and as I guessed, the OS was reporting valid signal strength. I will try to figure out a solution.
    • Service mode shows the SIM as having no service, so I would think the device should report that. I believe I sent a diagnostic report a little while back—can you check to see if you have it?
    • Interesting, that doesn't happen on my P7. Can you send me a diagnostic report the next time you see that please? Hopefully the phone isn't actually reporting the -115, that will be tricky.
    • Hey Mike—another dual SIM bug. If one SIM loses service, it doesn’t disappear from the app.  I’ve seen this a couple times—my Dish SIM will lose service (confirmed in service mode), but SCP won’t stop displaying -115 or so. And it logs a data point at that signal every time the location updates.  Along the same lines, I have a custom trigger set up for 313340 (Dish), and the custom trigger keeps firing when this is happening. 
    • TLDR: not really 😂 With dual SIM, initially I was struggling to keep the info from each SIM separate but updating properly. I figured out how to get each to update without negatively impacting the other SIM's process.. which caused those processes to run on separate threads. On some devices (notably your e5 Play), the OS doesn't like the separate threads updating the UI. But it was only a very small subset of devices. And at first, the crash reports gave the correct crash reason but it was pointing to unrelated parts of the code. Once I cleaned up some other bugs, the crash reports pointed me directly to what I needed.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...