Jump to content

contact ringtone assignment app causing crashes


kc5gtz
 Share

Recommended Posts

ever since applying the new update for the ringtone assignment, my wife and i have both been having issues on the phone. it does indeed fix the custom ringtones, but other strange things are starting to happen.

 

1) wifi icon showing grayed out when in range and saying it is connected, continues to use 3g instead.

2) unable to place phone calls, press call and nothing happens.

3) no audio on either end when answering a call

4) network signal info shows ehrpd, but shows data as "unknown"

 

#4 has been the case every time one of the others have happened.

 

a reboot fixes each one of them, and then sense asks to send a bug report.

 

has anyone else had these problems? we are both running stock evo lte devices.

 

is there way to uninstall that update?

Link to comment
Share on other sites

Weird.. The update doesn't even touch some of those functions. But then you and your wife are having the same issue. It's just an update to the phone apk. That's why it is so small.

 

I have the update and haven't had any issues. Only thing I have noticed happening more is the 3G connection falling on its face requiring a reboot. But I just think that's my screwed up tower downtown. It used to do it very often when I was on the initial release from launch day.

 

Sent from my C64 w/Epyx FastLoad cartridge

Link to comment
Share on other sites

i actually had the problem the same day, but i installed the patch in the morning. my wife had the problem the next afternoon after installing it the night before. i cant imagine why that update would case a problem, but its too much of a coincidence that it started happening right after the patch was installed.

 

you mentioned the 3g falling on its face. thats one of the symptoms i am having. the network signal info app normally would show data connectivity info on the screen like "wifi is connected", "upload/download", etc. at least a couple of times i have had the problem, that field is showing "unknown", even though the wifi is on. data isnt working at all at that point, and evidently voice is borked too.

 

do you know if this can be uninstalled? ill do without the personalized ringtones if i can actually make/receive calls.

Link to comment
Share on other sites

I have noticed the same thing although my big issue has been random reboots. Then this morning the phone starts the reboot loop where it wont load past the splash screen. Looks like another hard reset in my future.

Link to comment
Share on other sites

I've actually started having a ton of problems with the patch that they did.

 

To me there are two main problems: 1. Being that when I try to answer a call from the lock screen, I'll drag the phone icon to the circle, and instead of answering the call. I have to answer the call again from the call screen when the phone is unlocked. 2. It has really messed up with my text messaging, there are times that messages wont send. I'll do a PRL and Profile update, but that doesn't work. I have to reboot the phone for messages to send. It happens about once a day.

 

 

-Luis

Link to comment
Share on other sites

I downloaded the patch, but have not assigned any ringtones to my contacts. I have not had any of the problems listed. I will assign some ringtones and see if it makes a difference..

Link to comment
Share on other sites

I experienced the same problem. Contacted Sprint, only thing that would clear the problem completely was a factory reset, now the contact ringers don't work again, and checking updates for the contact assigment comes up with nothing...any suggestions??

Edited by dromz
Link to comment
Share on other sites

I've actually started having a ton of problems with the patch that they did.

 

To me there are two main problems: 1. Being that when I try to answer a call from the lock screen, I'll drag the phone icon to the circle, and instead of answering the call. I have to answer the call again from the call screen when the phone is unlocked. 2. It has really messed up with my text messaging, there are times that messages wont send. I'll do a PRL and Profile update, but that doesn't work. I have to reboot the phone for messages to send. It happens about once a day.

 

 

-Luis

Yeah I'm getting the messages issue but none of the others anyone in this post has mentioned.
Link to comment
Share on other sites

I experienced the same problem. Contacted Sprint, only thing that would clear the problem completely was a factory reset, now the contact ringers don't work again, and checking updates for the contact assigment comes up with nothing...any suggestions??

 

Im not sure i would want to put it back. im considering the reset to get rid of the update, but it is such a pain to get everything back the way it was. i went 2 days without an issue, then bam. couldnt answer a call. then i couldnt call them back. reboot... crash report... :angry:

Edited by kc5gtz
Link to comment
Share on other sites

Im not sure i would want to put it back. im considering the reset to get rid of the update, but it is such a pain to get everything back the way it was. i went 2 days without an issue, then bam. couldnt answer a call. then i couldnt call them back. reboot... crash report... :angry:

 

With the rumors of HTC's release of JellyBean to the EVO 4G LTE, Im just going to wait...I'm done playing the reboot game.

Link to comment
Share on other sites

With the rumors of HTC's release of JellyBean to the EVO 4G LTE, Im just going to wait...I'm done playing the reboot game.

 

here's hoping that the rumors are fast and true. and that it doesnt break something esle... ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Update just showed up for both of my phones. So far I don't notice any difference, LTE TA is still reporting as 0, I was hoping the new routine might fix that. I sent a diag report from both phones in case you need any of that info. I'll let you know in a day or so if its crashing as frequently or not. 
    • A new SignalCheck Pro beta release is rolling out now, and should become available on Google Play shortly! Some notable changes: New "swipe to refresh" -- flick down on the main screen, and the data will "refresh" -- I put this in quotes because it will *not* force the modem to be polled (that's unfortunately not possible), but it will 'wake up' the app and display the latest information if for some reason your screen did not automatically update. I am still working on improving this. New cell identification methods for Android 12+ devices -- new routines are available in Android 12 and this is my first attempt at implementing them. I have not seen any changes positive or negative on my Pixel 6, but hopefully someone sees improvements. I will continue exploring these methods and adding new features as I get them working. Location service auto-restart -- if your location has not changed in 10 minutes, the background location service should restart itself. This is a work in progress that I intend to optimize during beta testing. Missing/invalid TAC values included in web uploads -- this will need some testing, because I can't replicate it myself. The option to log cells with missing TAC must be enabled for this to have an impact. Feedback welcome as always!
    • Another converted keep site: Sprint eNB 9436 -> T-Mobile eNB 895067 (40.60777246698788,-74.16199692361377) Looks like they're using the FFVV-65A-R2-V1 here, as well!   Edit: Also, I know this technically isn't NYC, but here's a Jersey City conversion. Not 100% sure on either eNB. Sprint eNB 105863 -> T-Mobile eNB 876452 (40.72265196811989,-74.08804945021805)
    • More confirmations incoming! T-Mobile eNB 880561 (40.74176835140717, -73.88364207139453)   Sprint eNB 6191 / T-Mobile eNB 880065 (40.71339007010928, -73.85695387371624) Confirmed this site but was unable to get a photo because the antennas are set back from the edge of the building. I could see them from super far away but there wasn't a good area for me to pull over and snap a pic.   Sprint eNB 6189 / T-Mobile eNB 877995 (40.71183894845567, -73.83529788316665)   Sprint eNB 253741 / T-Mobile eNB 875537/875538 (40.70170960850086,-73.83302208208359)   Sprint eNB 79912 / T-Mobile eNB 875989 (40.86349197342981, -73.923456682535) — — — — — T-Mobile eNB 880536 in the Bronx isn't a Sprint conversion but rather, T-Mobile changed the eNB when they upgraded the site. The nearest Sprint site at 40.8150405321864, -73.93010756429787 still has all of its antennas up and is literally within spitting distance of two other T-Mobile sites in an area that's very industrial as opposed to residential or commercial so a keep site isn't particularly necessary. You can see on Cellmapper that the old eNB stopped broadcasting about two days after the new eNB went live.  — — — — — Also wanted to add that I spotted AT&T C-band antennas quite a bit in both Queens and the Bronx. I would expect a summer C-band launch announcement from them because they're moving FAST. At least in my area, it seem like they're upgrading at a faster pace than Verizon is. Some more pics: AT&T eNB 116408 / T-Mobile eNB 42887 in Woodhaven. This one is interesting because T-Mobile upgraded this site but in the process didn't put any Ericsson n41 antennas. There are just two of the RFS antennas that we normally get.   AT&T eNB 112047, bad pic but the arrows on the billboard are pointing right at the C-band antenna lol   — — — — — Last edit I promise: I noticed T-Mobile submit a permit to convert the keep site I found in Staten Island (Sprint eNB 75141). I 100% guessed it's location since I connected to it literally 4.5 miles across the water while inside a building. Glad to see I was right!
    • Support for the -1 TAC is good to go now, so I'm ready whenever you are!
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...