Jump to content

HTC EVO LTE Microphone doesnt work while using speaker phone


ZERO_COOL

Recommended Posts

My evo has been doing this for quite some time and ive ignored it but while using speakerphone during a call the person usually cant hear me once in a great while they may pick up a little but 99% of the time they cant hear me.

 

Anyone know the cause or fix to this?

Link to comment
Share on other sites

My evo has been doing this for quite some time and ive ignored it but while using speakerphone during a call the person usually cant hear me once in a great while they may pick up a little but 99% of the time they cant hear me.

 

Anyone know the cause or fix to this?

 

..change the codec in the settings under ##data#...worth a try...prior to 3.16..I couldn't hear loud speakerphone, sounded like it was to my ear

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Share on other sites

My evo has been doing this for quite some time and ive ignored it but while using speakerphone during a call the person usually cant hear me once in a great while they may pick up a little but 99% of the time they cant hear me.

 

 

 

Anyone know the cause or fix to this?

 

..change the codec in the settings under ##data#...worth a try...prior to 3.16..I couldn't hear loud speakerphone, sounded like it was to my ear

 

 

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

 

 

....here try.... http://www.pocketables.com/2011/07/how-to-improve-call-quality-on-htc-evo-3d.html

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Share on other sites

My evo has been doing this for quite some time and ive ignored it but while using speakerphone during a call the person usually cant hear me once in a great while they may pick up a little but 99% of the time they cant hear me.

 

 

 

 

 

 

 

Anyone know the cause or fix to this?

 

..change the codec in the settings under ##data#...worth a try...prior to 3.16..I couldn't hear loud speakerphone, sounded like it was to my ear

 

 

 

 

 

 

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

 

 

 

 

 

 

....here try.... http://www.pocketables.com/2011/07/how-to-improve-call-quality-on-htc-evo-3d.html

 

 

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

 

 

I tried that just now didn't help :/ thank you for the help this issue is annoying only my phone out of the 3 others in my family is having this issue
Link to comment
Share on other sites

My evo has been doing this for quite some time and ive ignored it but while using speakerphone during a call the person usually cant hear me once in a great while they may pick up a little but 99% of the time they cant hear me.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anyone know the cause or fix to this?

 

..change the codec in the settings under ##data#...worth a try...prior to 3.16..I couldn't hear loud speakerphone, sounded like it was to my ear

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....here try.... http://www.pocketables.com/2011/07/how-to-improve-call-quality-on-htc-evo-3d.html

 

 

 

 

 

 

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

 

 

 

 

 

 

I tried that just now didn't help :/ thank you for the help this issue is annoying only my phone out of the 3 others in my family is having this issue
... Then you know its a hardware issue its not u. See if you can get it replaced with the Samsung Galaxy 3 everyone else was

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

Link to comment
Share on other sites

yep. Running the latest mean bean Rom.

I am also running the latest(also the last) meanbean rom for the evo and I don't have this issue at all.  Have you added any additional mods?  Have you tried performing a hard reset?

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

yep. Running the latest mean bean Rom.

 

 

I am also running the latest(also the last) meanbean rom for the evo and I don't have this issue at all. Have you added any additional mods? Have you tried performing a hard reset?
yea I've done multiple hard resets and no other mods to it just root and mean bean could it be an issue with one of the microphones?

 

And this is the last mean bean Rom??

 

Link to comment
Share on other sites

yea I've done multiple hard resets and no other mods to it just root and mean bean could it be an issue with one of the microphones?

 

And this is the last mean bean Rom??

Looks like it may be a hardware issue then. Have you tried going back to stock and see if it does the same thing?

 

 

Yeah the last meanbean for the evo, mikeyxda has been deving for the note 2 now.  I think he may have also left sprint for verizon as well.

Link to comment
Share on other sites

 

 

yea I've done multiple hard resets and no other mods to it just root and mean bean could it be an issue with one of the microphones?

 

 

And this is the last mean bean Rom??

 

 

Looks like it may be a hardware issue then. Have you tried going back to stock and see if it does the same thing?

 

 

Yeah the last meanbean for the evo, mikeyxda has been deving for the note 2 now. I think he may have also left sprint for verizon as well.

ya it did it stock also that sucks he's not deving for the EVO I really like this Rom
Link to comment
Share on other sites

ya it did it stock also that sucks he's not deving for the EVO I really like this Rom

Yeah, been flashing his roms for a while as well.  Anyway sounds like you really have a hardware issue.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Just got back from Puerto Rico. I spent a lot of time going around the San Juan metro area, predominantly in Viejo San Juan, Santurce, Isla Verde, and a short stop in University Gardens.  T-Mobile's network still performs as well today as it did when I last tested and in my opinion is the best on the island. n41 is still at 100MHz in most areas though I did record a few areas with only 80MHz. Yesterday the FCC announced that they're finally granting T-Mobile their Auction 108 winnings so we'll probably finally see that increase. They also have 15MHz of n25 and 15MHz of n25 and 15MHz n71. The fastest speed I recorded while there was 922 down and 120 up, presumably aggregating n41+n25 and potentially n71 as well but I wasn't able to confirm that. A couple of things I noticed about their network are that their is a ton of split-sector n25 deployed in San Juan, much like in the U.S. I even noticed some n41 sites that had 4 or more sectors. The weirdest being the site on top of SJU Airport where they have 6 n41 sectors each broadcasting 80MHz of n41. AT&T SIMs roam on LIberty's network but they still treat it as the home network. In my opinion they're the second best network in Puerto Rico. Liberty is still using the AT&T MCC-MNC code and is pretty much coasting on AT&T's network upgrades. They have 10MHz n5 virtually everywhere but I never saw my phone connect to any other 5G bands. Their saving grace was just how much spectrum they have to aggregate across midband and lowband. I'd see combos like 10MHz n5 + 20MHz B2 + 10MHz B66 + 10MHz Band 30 + 5MHz Band 2 and get upwards of 200Mbps. Coverage was slightly worse than T-Mobile in my experience, even indoors which is a surprise given T-Mobile usually struggles a bit indoors due to their macro density. Verizon is roaming on Claro in Puerto Rico just as they have been for years. No idea if there is 5G roaming because I was connected to LTE the entire time. Toggling 5G didn't do anything and both pings and speeds weren't great. Speeds were in the 20-40Mbps range consistently and pings over 200ms. For comparison T-Mobile's pings are in the teens and Liberty pings are in the 40's even when roaming using an AT&T SIM. Claro's network is ok in my experience with nothing really notable about it.  — — — — — Here are some pics of sites that I took:
    • WTB instructed to process all 2.5GHz licenses across the USA. They are only giving up some spectrum in certain markets of Hawaii.
    • Is this just for licenses in Hawaii?
    • Yeah, it basically directs the bureau to proceed with granting the applications in the normal course.  It's no longer being held by the AT&T objection. - Trip
    • I checked some counties for T-Mobile auction 108 licenses and the licenses have not been granted yet.  I expect it will take a few days or longer.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...