Jump to content

CM10.1 based ROMs display accurate LTE signal strength in status bar!


Ascertion
 Share

Recommended Posts

Screenshot_2013-03-06-23-15-13.png

 

Screenshot_2013-03-06-23-15-27.png

 

Pretty neat. I'm on Slimbean which uses the same RIL as CM10.1. It's awesome seeing my LTE strength, rather than my 1x/EvDo strength.

 

Note: On 3G (EvDo or eHRPD), you will ONLY see 1x signal strength.

 

Not sure if this was the appropriate spot to post but thought I'd give a heads up. ;)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • What devices should do, and what they actually do, are two very different things! As you've probably heard me mention countless times, many of those screens get information in a proprietary manner directly from the modem; apps like SignalCheck can only get what the OS is reporting. I did find your earlier reports, and as I guessed, the OS was reporting valid signal strength. I will try to figure out a solution.
    • Service mode shows the SIM as having no service, so I would think the device should report that. I believe I sent a diagnostic report a little while back—can you check to see if you have it?
    • Interesting, that doesn't happen on my P7. Can you send me a diagnostic report the next time you see that please? Hopefully the phone isn't actually reporting the -115, that will be tricky.
    • Hey Mike—another dual SIM bug. If one SIM loses service, it doesn’t disappear from the app.  I’ve seen this a couple times—my Dish SIM will lose service (confirmed in service mode), but SCP won’t stop displaying -115 or so. And it logs a data point at that signal every time the location updates.  Along the same lines, I have a custom trigger set up for 313340 (Dish), and the custom trigger keeps firing when this is happening. 
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...