Jump to content

Sprint Tech Support


mirskyc
 Share

Recommended Posts

Past 2 days I haven't had a 3G signal. I have an iphone 4s and it keeps showing the small circle for 1x. A few hours ago I decided to call sprint. Knowing what they would have me do I decided to run thru it all before I called. This inclueded powering off and on the phone and updateding the PRL with ##update#. Once connected to a person I let them know that I had done all of that but they had me do it again. Keep in mind this is happening to all 3 phones on the account so there is no way its a phone problem and is obviously the network. Finally she had me reset the network setting and then update the PRL again. this time it failed and keeps on failing. She then decide to make a network ticket and since mondays a holiday I won't hear back for a few days. But since the call I have gone other places and can not connect to the internet because celluar data is not activated since she had me update the PRL and it still keeps failing.

 

I am located in Oceanside NY 11572, is anyone else having issues around there? My tower is either on of theses NY07XC706 or NY27XC333.

Link to comment
Share on other sites

Past 2 days I haven't had a 3G signal. I have an iphone 4s and it keeps showing the small circle for 1x. A few hours ago I decided to call sprint. Knowing what they would have me do I decided to run thru it all before I called. This inclueded powering off and on the phone and updateding the PRL with ##update#. Once connected to a person I let them know that I had done all of that but they had me do it again. Keep in mind this is happening to all 3 phones on the account so there is no way its a phone problem and is obviously the network. Finally she had me reset the network setting and then update the PRL again. this time it failed and keeps on failing. She then decide to make a network ticket and since mondays a holiday I won't hear back for a few days. But since the call I have gone other places and can not connect to the internet because celluar data is not activated since she had me update the PRL and it still keeps failing.

 

I am located in Oceanside NY 11572' date=' is anyone else having issues around there? My tower is either on of theses NY07XC706 or NY27XC333.[/quote']

 

Have you tried resetting the network settings? (settings/ general/ reset/ reset network settings) Was told by a Sprint tech that this should be done right before updating the PRL.

Link to comment
Share on other sites

Have you tried resetting the network settings? (settings/ general/ reset/ reset network settings) Was told by a Sprint tech that this should be done right before updating the PRL.

 

Yeah thats when the problems got worse. Now I can't even update the PRL. And even though it say I have 3G or 1X if I try to use Safari it says "Could not activate celluar data network. You are not subscribed to a cellualr data service" I keep reseting the network setting but no difference.

Link to comment
Share on other sites

 

Yeah thats when the problems got worse. Now I can't even update the PRL. And even though it say I have 3G or 1X if I try to use Safari it says "Could not activate celluar data network. You are not subscribed to a cellualr data service" I keep reseting the network setting but no difference.

How about transferring your purchases to iTunes and backup+restore?
Link to comment
Share on other sites

OP, Have you travelled away from this area where you are experiencing the lack of 3g? Its not impossible that the two sites you mention have problems, but travelling elsewhere would answer the phone vs network question. If you go elsewhere and the issues replicate, it could be an account provisioning problem.. its been years since ive heard of this, but something on sprints end use to occasionally go awry and cause issues similar to this

Link to comment
Share on other sites

OP, Have you travelled away from this area where you are experiencing the lack of 3g? Its not impossible that the two sites you mention have problems, but travelling elsewhere would answer the phone vs network question. If you go elsewhere and the issues replicate, it could be an account provisioning problem.. its been years since ive heard of this, but something on sprints end use to occasionally go awry and cause issues similar to this

 

Yeah I have and both sites I listed are bad. I haven't been able to do any thing data related. Where I normally have 4 or 5 bars I know have 1 - 2. And at times it switching to Extended 1x. They called me back monday and said they should be fixed by Tuesday 3pm. I think I might drive to the tower to see if it something they had to physically fix and talk to the techs.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

3G ended up coming back after a few days with even strong signal then i had ever had. Reaching .8-1.3mbps during peak hours and up to 2.42mbps at late hours of the night. But Tuesday night I noticed 3G not working again. I checked the Field Test Screen on my iphone and under 1xEV-DO it wasn't even idle like it would be normally but all fields blank. Called sprint and they obviously had me reset the PRL know it would fail I still played along. After failing the tech check the towers and realized there was a ticket on it and that they network tech had blocked EV-DO from connecting. So for all those people complaining about 4G being blocked I have 3G being blocked now lol. oh and she told me the back on air date was june 8th at 12:36 CMT. What a random time for field techs to put lol

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • New oddity since the Feb security patch and a carrier services upgrade, no matter if Wifi is turned on or off, I'm seeing a Wifi 4 connection to an unknown ssid.  Airplane mode, etc didn't get rid of it. Connecting to my home wifi (which turned into Wifi 5) then disconnecting resolved the issue. Not sure where/why the ghost was coming from
    • Digging permits for fiber/power pulled by T-Mobile. American Tower sites are just easy to look up since we can find where they are easy enough.
    • Where do you get new tower plans for American Tower? Do they show on the American Tower Site Locator map?    Also, here’s a map of permits across Northwest Ohio (Lucas County) if anyone’s interested 😁 https://www.google.com/maps/d/u/2/edit?mid=1-qgOcMVOnqW4b9-HhUDc7AGxbRLqn48&usp=sharing
    • That's a decent number of new sites. Nebraska is likely the oddest market in the country, as T-Mobile didn't exist here until a few years ago. Until last summer, their footprint didn't really extend much out of Omaha, Sprint had a much larger footprint. But I'd like to think that their aggressive expansion here is a signal that they intend to follow through on their rural expansion plans. Given the number of American Tower sites that we know they are targeting across NE, KS, MO, IA, AR and IL, it does seem that they have an expansion plan ready to go. Unfortunately we haven't done any digging for the OH area so I don't have any details there for you.
    • Here are the new sites in the Toledo area from the last few years. All of these are Sprint conversions, and they still have a few more Sprint sites to convert 
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...