Jump to content

jonathanm1978

S4GRU Premier Sponsor
  • Posts

    1,136
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by jonathanm1978

  1. Security update is out October 1, 2021 (SM-N981U)
  2. I was paying for the same thing on android with Samsung... Samsung forever or whatever it was called... but I found out when I tried to get that upgraded new note last year that they weren't doing that. Even though it was still on my bill every month. I paid 11 months into it and got nothing.
  3. I'm on Sprint billing...but I was able to get a trouble ticket sent up, and the system sent me a text message with the ticket number and a phone number to call in about the ticket that was opened... The agent told me if I would switch one of my 5 lines back to a Tmobile SIM, he could order me the femtocell..but I had to have one of the lines on a Tmo SIM for him to be able to order it. That is how I got it.
  4. Well, the femtocell works as it should. Calls, texts and data all are OK ...even though I'm completely out of service coverage, with not even a spec of fringe to connect to...and the closest signal is 2 miles away... B66 AWS is what is shown on SCP... (Irony edit for a fun fact) The irony in how this is connected....I have the Airvana/Airave on Sprint still hooked up...which gives my Sprint-SIM'd devices connections... but I am using the LAN port on the Airvana as the WAN connection to the Tmobile Cellspot... So the Airvana is connected to the Cellspot. Seems to be working ok..but I need to log in to the Airvana and possibly DMZ the Cellspot so there's no weird double-nat issue on the Cellspot...or other weird things. So far calling, texts, etc all seems to work fine.
  5. Well..I just received the Tmobile femtocell. I am not sure if this is the device referred to as "Pebble"..but here's the model number: ALU 9961v2 4GLTE CELLSPOT. I wasn't sure exactly what they would send...since they've gone from some sort of cooked-firmware Asus routers, to some type of femtocell as this. Has Nokia on the back of it. I've had it for about 3 hours and it still hasn't finished activating. Since there is ZERO signal here..not even fringe signal... I have to go somewhere else to let it catch a couple bars then bring it home and see if it's going to hold. "somewhere else" where I go to get signal is 2 miles up the road. Literally speaking... And it's B71 that I latch onto...if they would just bump the power a few mW...wouldn't take much to get signal to me.
  6. I was told by a tech that I called in and talked with (because a trouble ticket was created, and I received a text msg saying "call <this number> in regards to ticket #_______ at your convenience"...) that my account actually says that Tmobile is NOT recommended because network conditions in my home area aren't the greatest. He told me that he was going to 1)issue a request up to some higher techs/engineers about the power levels of b71 in my area, 2)issue a new ticket about coverage in this area, and 3)switch me back to Tmobile SIM on just my phone, then placed an order for the Tmobile Pebble.
  7. I had a tech try to switch me back to TMO SIM yesterday -- well, he actually did switch temporarily...and it wouldn't activate (at my home), so he switched me back to Sprint. I'm in the 3rd week of having a non-working phone unless I'm within range of wifi that is fast enough to have wifi calling connected. I had to call the store and explain to the tech that during the screen replacement that I had 3 weeks ago, it appears that an antenna wire was not connected because wifi works fine, but cellular doesn't hardly work at all..and the way it goes is: WIfi calling connects and works. VOLTE will connect and work. LTE will pass data but no voice calls...Roaming won't connect at all. At home, in range of the Airave (B41), i show on SCP that it's on the Airave...but soon as I place a call, it goes from 4 bars, 3 bars, 2 bars, 1 bar...then 1 bar of R...then the call just drops. Same for places where VOLTE doesn't connect and it's just LTE only...has the same behavior. It's strange that my wife has the exact same phone..and hers will work fine but mine will do the 4-3-2-1, R, then drop. I explained to the tech in the closest store...detailed my hours-long convos with various levels of tech and online chat..and told her that i just wanted a working phone...so, over the phone, she was nice enough to just order me a replacement. I told her that I had brought the phone in to have someone take it apart and verify everything was connected..but all they did was "run tests" on it and didn't do anything to the actual internals...which doesn't solve the problem. I was forced to use my Firstnet phone for the past 3 weeks and missed a couple of job interviews because the apps I put in were a day or 2 before I had the phone screen replaced due to stuck pixels. So I'm not sure who's tried to call...but unless it's been on wifi calling...they haven't managed to get me.
  8. Visited a Sprint-converted-to-Tmobile store last week because my GNote 20 5G suddenly had a small cluster of stuck pixels that wouldn't go away (tried 3 apps that ran "tests" and made it flicker like crazy)..so they replaced my screen - and battery. Something didn't get plugged back in, or came loose...now I can literally watch the SCP app bounce from B25, B26, B41 back to B25...all within 5-6 seconds. Try to make a call with 5 bars and it suddenly drops to zero bars and the call doesn't complete. Headed back to store tomorrow to see if they can fix it... But beware the "techs"...doesn't sound like they check everything like they should. I was 3 miles away last week after they replaced my screen when i realized they kept my damn stylus and I had to turn around and go back!!
  9. I wish I could get some detailed signal information for my area... Using a microtik LHG with a quectel EM160R modem...I was able to do an antenna scan and find Sprint signal...but it wants to latch on to "extended network" ...and doesn't report MCC/MNC of "Extended Network"...however the signal for Extended is around -68..but it also says "roaming not allowed" above the LTE interface. Won't show any of that when i put an AT&T or Firstnet SIM in the LHG...only when I use the Sprint SIM. (not TMO sim).
  10. I definitely don't want to pay 4 phones (probably $2500+) off just so I can turn around and put those same phones right back on as a Tmobile customer, just to get...what..maybe $20-$30 a month in savings? I am sure if they wanted to really give a discount, they could.
  11. While Tmobile is doing hardly anything near me...I can't say much for AT&T either. I have been assigned as the administrator for firstnet for my FD...so I am able to order prod/services for the station and members...and I'm here to tell yall..AT&T isn't doing much better with the B14 rollout. My station, according to the map that AT&T gives me access to (basically it's a map of all the towers in the USA with a dot on each tower's location), is 3.5 miles from 1 tower to the east, and 5.9 miles from another tower towards the southwest. With towers that close, and the Microtik SXT LTE on the roof of the station...I can barely get a -95 on B14 and B2.... I even changed out the modem in the 'Tik to a Quectel EC25-AF and it still doesn't do much better. And Tmobile advertises discounts for first responders...i found out because I clicked a Facebook ad showing a discount... They called me and said I needed to verify with paperwork..and to physically take the paperwork to the nearest store -- so I did. I printed out my AL Fire College certification for Firefighter II... The manager of the store told me that there was nothing he could do because I am still considered a "Sprint" customer, and unless I paid off all my devices and started over, the discount wouldn't apply to me. WHAT?!?!? So yeah... not the best thing to hear.
  12. I don't know what's going on here either (35150 // 35044) since there is apparently no permit system or what-have-you...it's hard to find much information... However...it is becoming like a broken record now with Tmobile...every time they speak to me (chat, phone)...the SIM swap speech. Maybe some account notes would help mitigate this..but I'm on Sprint SIM STILL because Tmobile sucks bigtime here. Like literally there is not even a bar at my house... So much suck that I can't even activate a Tmo SIM at home...The last time I attempted...I had to leave and drive up the road 3 miles just to get activation to work.. For 2 weeks I dealt with the wifi calling not working correctly (it would work for about an hour after we got back home from being within Tmo coverage then would just quit allowing calls/texts)..and zero bars of service -- inside, outside..whatever..the phone said "no service"
  13. Trying to use Sprint/Tmobile with a 5g unlocked hotspot is really not easy. If you order a test-drive from Tmo, apparently they lock the SIM to that cheap hotspot and you can't move it... Not sure if it's done pre-shipping or if it's done upon turning it on and registering on the network...I will find that out in a couple of days... but it's not easy to test out the network with a hotspot device. I guess I should note that the hotspot being used isn't whitelisted on ANY carrier yet... but I don't think that should matter (It does work fine on AT&T and Firstnet and Tmobile business plan)....
  14. I am confused on something in the lte / nr area... and I have reason for asking because of a current hotspot that I'm using.. The difference in 5g and LTE. I see LTE B66... is there a n66 and LTE66? I see people talking about the 5G icon when they are on B2... is there a chart or something that breaks it down?
  15. If I needed another line...I'd definitely be sending in one of my galaxy s3 phones that I have.
  16. I had to switch back to Sprint SIM. Far as tower info...I can't find much for AL... I know where the towers are for 35150/35151...but I can't seem to find much for permitting in this state.. I don't even think there are any users still hanging around here that are AL residents... Just having the roaming capability that I didn't have with TMO is saving me ...because without a femtocell, on TMO...I got absolutely NOTHING. And wifi calling is a joke... 1.5 - 2 miles away...I can easily pick up n66 ...and B2. Here's hoping they see this ATT tower that's 1 mile from me and decide to colocate if they can get that option.
  17. Sorry for the dumb question, but how do I find out about the sites around me? I know where they are, but I just want to look at them and see if permits are done or what...
  18. This is why I fear going back to a Sprint SIM. My sons are still on Sprint SIM with their phones, which we just got at Christmas. The two notes that I got 2 weeks ago were sent with Sprint SIM inside, but with TMO SIM in the box that I was told to replace and activate... FirstNet phone obviously works great...I didn't really want to get a 2nd phone + carrier for myself just to have service at home, but I really can't afford to miss a call... And is this going to be like Sprint 10 years ago? I called in to cancel back in 2010 and instead was sent an airave... the Samsung version. Told that Sprint would be growing and service should improve. I will say that I was able to make roaming phone calls, even though i was far from having native service...I can't even do that now. I don't understand why I can't even place a call on AT&T towers .. when with Sprint SIM...unlimited roaming for voice and 100mb of data was allowed. (also throw in texts)... 3 miles away from my house, 600mhz works great... so that means it's here..and likely on one of the towers that within 7-8 miles from me...so why can't 600 propagate far enough to just get me 1-bar.... Another great thing would be a Magic Box in a 600/700 variant for Tmo... Or even something to boost band 2...since I can get a bar or so of that in the lower section of my front yard. Frustrating isn't the word .. we've been kinda left out in the cold by customer service... I gave up on calling in because I can't understand half of them. I know for a fact I can't be the only person who's just not feeling great about the merger and what's happening with the two networks..
  19. Seems as though my FirstNet order went through. I am bad about going thru nearly the entire order process on stuff and closing the web page at the end...just so happens that I hit Submit order and closed the page on Firstnet...but it went thru anyway... So I will have a firstnet phone in a couple of days.
  20. I tried that...tried *#*#873283#, ##873283##, it's not for the Note 20 5G... The wifi calling, I don't understand...Does wifi calling touch a tower at all..or does it route everything to the wifi connection for the call? It amazes me that after going to town (where I connect to some very good 600/700mhz 5G signal) I have wifi calling for about 20-30 minutes. Maybe even an hour. Then it just goes away.. Might go away on mine...or my wife...or both...but it just quits...and I get the "no mobile network" error... SCP shows IWLAN..but then says the provider is AT&T. I'm on my PC so I'll add a SS by editing this post from my cell... I would think that if I'm on Wifi calling, it would show the provider as T-mobile...but maybe not. Never paid much attention to it... I also don't see anything on my account details page about wifi calling, but it has worked for me since I got the two note 20's (3 days ago)...so I know it's capable of using wifi calling. Just something about being out of service area and trying to use it. I'm leaning towards going back to Sprint SIM on at least one of the two phones (either me or my wife)... just to have a working phone. I'm not sure Tmobile can solve this network connectivity issue quickly/easily..if at all for me in this area..unless they do turn up the 600 power so that it stretches another 3-4 miles towards me.. Dreaming/wishful thinking I suppose..but I hate to switch both SIMs back to Sprint and miss out of the possible upgrades that might happen around me. Seems as though they are moving rather quickly towards getting the network combined.
  21. It's a horrible time for my wife and I to be having these issues with service. She had a surgery yesterday with an overnight hospital stay..and service at the hospital was great...but then we came home around 12pm today...and found out that her dad has to be admitted to the hospital for something similar to bradycardia ...or afib... and has to stay overnight tonight with a procedure to shock back the rhythm tomorrow... so trying to keep the phones working is frustrating. I did try the band selector Samsung app...didn't have much luck with it...the only thing it will for sure lock on is B12 AT&T (which is the tower that's 1 mile away..the same one that Tmo used to have roaming agreements with). Can anyone tell me what I can look forward to with Tmobile SIM? The 600mhz is in 35150, but the power level must be too low to get all the way to me...it reaches out to about 2-3 miles from my house and drops off. Same for the 700mhz... Do they plan to turn up some of these sites where they can and move out the Sprint LTE? I keep hoping something will change where I wake up one day and have great service and can do all the stuff that everyone else is privy to...but I know after 12 years with Sprint service...that's a pipe dream and not likely to come to fruition. Of that 12 years with Sprint...11.5 of those years was spent using an Airave. I had the very first Airave that was Samsung branded...and I still have one sitting in the corner right now... Got an email around October saying I needed to dispose of it because "Tmo is great now"....and they removed it from my account. Thanks.
  22. I can see it being the router...I have an unreleased wifi 6e router so it may not be working correctly. My ISP is Windstream fiber..1gbs.i have a new firmware to test when we get home from the hospital... right now in the parking lot of the hospital I'm getting great service.. it's just at my house... it's like a dead spot.
  23. So...After 1 1/2 year of the GN10+ with Sprint sim...I finally had to switch due to ...well just wanting to see if TMO worked really. I shouldve just stayed where I was honestly...so disappointed....TMO still doesn't have service around my home... I knew that 12 years ago when I went from TMO to Sprint...because literally one day TMO worked fine, then next day they didnt. TMO allowed their roaming agreement with AT&T to expire on the tower that is 1 mile from my house...and service literally went to sh*t...like, over night. So not much has changed. We got the Galaxy note 20 5G(not ultra)...and they made me get the TMO SIM... (or that's what they sent with it). RIght off the bat, I see that I can no longer ##72786# on my dialer...so I have no way to force the network refresh that used to fix my problems...living on a fringe service area for Sprint...I would just fix the issues myself instead of bothering CSR on the phone... So if anyone knows the dialer codes for TMO...please let me know. It sucks to be stuck with no wifi calling, no mobile signal...and the message that I can only make emergency calls ... The other problem that I have is...for years now I've had an airave with Sprint. Living on that fringe area...I've needed to have an airave..and it worked fine. When I spoke to GS in Magic Box management ....he told me that i was on the line where their license wouldn't allow them to send me a Magic Box ...so he instead sent me a type of Airave device. It isn't listed on my account, and it doesn't make the traditional "beep" prior to a phone call connecting..but it does enhance B41 data speeds... Now I spoke with the CSR yesterday who informed me that I couldn't receive a Pebble because it only works with Sprint SIMs...and won't do anything for TMO service/SIM... He suggested that I wait 24 hours to let the provisioning fully take affect on my new phones and promised that I would see a difference. I woke up in the middle of the night, last night..and checked to see if could still make a wifi call..nope. For whatever reason...wifi calling will work for a little while, then it stops...and mobile has nothing but AT&T B2.. so I get nothing but data with my wifi connection. Yesterday the same thing happened. I had to drive up the road 4 miles to my fire dept, where I know for sure Tmo service works well (B71)... and let the phones activate. Once they activated, I went back home. After I got home, Wifi calling worked for about 30 minutes just like it should...then it suddenly stopped. Airplane mode did nothing to bring it back...reboot did nothing...so I waited until later..around 8pm last night..and did the same thing. Service came back again...and I went home with the same result on wifi calling --- it worked for a little while but it eventually stopped working and I reverted to getting that "emergency calls only" message. Can anyone give me some heads up on the dialer codes?Anything that I can do to refresh the network??? Galaxy Note 20 5G. Thanks guys.
  24. I haven't posted in a while.. mainly because I haven't been able to add much to the conversation... but I want to share this [from my note 20 5g]... then I'll switch to my tablet with keyboard so I can type out the things I'm seeing.
×
×
  • Create New...