Jump to content

jonathanm1978

S4GRU Premier Sponsor
  • Content Count

    1,083
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jonathanm1978

  1. For me, it's happening on the MB Gold, MB2, the Demo MB 2, and a family member's MB2... It's an across the board thing for us..not sure what they've changed, but it happened on March 2...when I got up that morning, it had dropped the B41 ..but was still connected to GPS and Relay.. Same for other versions.
  2. Still awaiting a resolve on my issue that I've had. Justin told me that they are seeing my MB's on the network, but they just aren't broadcasting b41 for me to connect to. So the donor connection is fine...but the b41 broadcast isn't starting. I have a family member who is adamantly voicing (to me) how much he's beginning to become frustrated..because I referred him to Sprint 2 years ago, then helped him acquire a MB last year..now I'm getting the heat from him because his isn't working either.. And I don't know what to say to him. I am not quite as upset..if it works, it works. If not, then I'll wait.
  3. yes, the XP8. The phone connected to LTE via my MB but not sure on much else. i just know that it was showing LTE signal and it had to be from the MB...as the only other signal around me (in LTE flavor) is AT&T b2, b17 and VZW b25 (and b4?? I think). There are no other LTE carriers in my area except for b41 MB...I'm pretty sure it was the MB supplying it.
  4. My wife finally got her CriticaLinc last week... Lots of set-up issues trying to get beep-beep to work.. They tried to do a 250+ group activation...told them not to turn on the phones until last monday..and still it didn't activate PTT correctly. There are 4 apps she has to run in order for PTT to connect correctly.. She doesn't like the phone either..it's heavy and big.. says it's way more phone than what she needs for work. Haven't really tried it around my house since the MB has been out since she got the phone... and still having issues with MB...
  5. In contact with justin Aldridge at sprint via email.. he's the CTO over magic box.. my discussion with him has uncovered a problem that they are working on right now. I emailed him just this morning about the issue.
  6. Haven't seen VoLTE around here yet...I'm headed to Centerpoint, Birmingham today so I'm thinking I"ll take my inverter and MB..just to see if it's the entire Bham area. I'm placing my bets on yes. I'll check for VOLTE also.. I am seeing some B41 now and then... I noticed in Sylacauga when I was trying to use my inverter + magic box on Sunday that I could cycle airplane mode, and I'd hit B41...but the speeds were ATROCIOUS..like 2mbps down, 0.5mbps up...then, phone jumped to b25 2ca and speeds went immediately to 30mbps down, 17mbps up.. This was all within the same parking lot. So ...something is happening.. I hope that b41 stays hidden until it's WAY better than it is now.
  7. That is along the line of my thinking. It's been a LONG while since they've done anything @ the tower sites in my area.. I would be pleasantly surprised to see some upgrades happen here.. Hopefully the maintenance doesn't last long. I just can't see them having the donor frequency for magic box work fine for over a year around here, then suddenly it just isn't there anymore. And as I mentioned, it's not just the tower that I connect to. It's the entire area... I've tried on all 3 towers that I am in reach of during my travels... Plus, I know it's not working on the tower in Shelby county that my cousin connects to with his magic box (because he msg'd me the same morning that my box quit working to say his had quit also)... So, my usual tower (On Settlement Road) which has housed my magic box freq for over a year, the US280 tower in Childersburg, and the Shelby county tower we hit in Wilsonville...they are ALL not allowing magic box to complete setup. At this time, I can't get to any of the physical tower sites to look around..Been so busy with trying to learn Microtik SXT stuff..and trying to configure a home ISP option for myself to use since I'm fed-up with AT&T and their absolutely moronic pricing on 20 year-old DSL -- plus overages after 150gb of data use...I just haven't had time to go stroll through the area and check. My first thought when I found that my boxes (3 of them) wouldn't work at all, and they've been working fine...is that Sprint is doing something in my area...now what might it be...is the question.
  8. Usually Sprint says my address doesn't show up as available for the magic box. When Magic Box launched, I called to get one..at THAT time, my address was eligible for the Magic Box and had the proper freqs, according to their map. So they sent one. That magic box worked fine for over a year..then I wanted the gen2...so I swapped. That magic box worked fine...until the Gen2 got wet and I needed to swap..then I got the Gold...and it worked fine... Fast forward..I've added a 2nd MB, plus gotten a MB on a demo account by emailing Mr. Schnelbacher...and they've all worked..until Saturday morning. While my address may not show up as eligible, the MB does work here.
  9. It probably doesn't, see my quote below...
  10. So..weird issue with MB (MB2, MB Gold, and MB "water resistant" versions). I've verified this issue is not just related to a single tower either.. and not just the 3 magic boxes that I have to tinker with... Until yesterday morning, all 3 MB that I have, and a family member who has one, was working fine. No issues. I've been using magic boxes for over a year now (since they launched, I've had one in the same spot and it's worked fine)... I wake up yesterday morning to no LTE on my note 9.. and shortly thereafter I'm informed by 3 of my 4 children that "hey the magic box isn't working, I have no data" ...so I go out and check on the demo magic box ...the "water resistant" version...which has been fine and worked since day one when I sat it in it's place..(so, 2 months without a hiccup). I started resetting it. I tried 2-3 factory resets, and the thing is, it seemingly connected. I am still getting 2 of 3 boxes checked green ..the 3rd box won't establish or finalize... On the box it tells me that GPS is locked (green checkmark), Relay Connected (green checkmark), but the 3rd one, LTE connecting just stays... So far it's been sitting on that all day. A factory reset now and then, still has the 2 checkmarks green for GPS and Relay Connected...but LTE connecting doesn't appear. The gold edition has the menu when it's two-thirds complete in the setup...so you can cheat to see how the signal looks before it finalizes if you hit menu, then hit network settings (where the backhaul options are located).. I've taken it to a place where there is ample B25 and 2nd carrier B25...and under the Network Settings when it gets 2/3 done, it tells me that signal is excellent... But it just never finishes. I'm guessing the point where they are stopping is at the B41 radio starting broadcast.. Can anyone tell me what Sprint may have done in this area (S, SE of Bham, AL) that would render me unable to use the magic box? I've talked with Sprint today, the boxes are provisioned properly...so it's not on my end that I can tell... (to verify it's not just on the tower that I use for donor site, I took my magic box to my fire department and left it for 8 hours, and the tower for that area is in Shelby county -- across the river. So it's not just the tower that I hit from my house, it's also doing it on the tower in another county that is slightly NE of me)...
  11. By chance. i'd like to speak to you privately (phone, PM, etc)...I have some questions. Looking at getting the LHG series...but I'd like to talk to someone who knows more about microtik than I currently do. I've ALWAYS used UBNT gear...they just don't have any LTE equipment.
  12. Sorry....sorry speeds.. Still sorry...sorry speeds. I paid initially for a 25/5 package...but I'm seeing average speeds of 7 to 8mbps download, and 1 to 3mbps upload. I work for a WISP..we use ubiquiti equipment in our deployment of fiber to air...but he's finally been convinced by me (because I went to basically his competition) to start leaning towards LTE and using that instead of 2.4ghz and 5.8ghz in PTP and PTMP links.. So, he ordered a SIM from someone...not sure who, and also got a Microtik SXT series antenna for the SIM ...and right now i'm testing it at my house with a 25 to 40mbps download, and 12-20mbps upload. I want unlimited speeds and unlimited data on a SIM..and be able to use that in this microtik SXT that I'm testing, or I'll even buy the microtik LHG series if I can find a SIM to use from AT&T that gives me unlimited/unlimited on speed and data allotment. (Sardis speeds probably suck because it goes thru their DNS ...I'm not sure on why)
  13. I was told by Mr. Schnelbacher that i was being sent a water resistant magic box... definitely hear a fan inside. I have somehow acquired 3 magic boxes now... does anyone know for sure how long they can go without being connected before sprint will bill it and turn off the sim? Sent from my SM-N960U using Tapatalk
  14. What is S1000? Is that still in the magic box 54* series? The above photos are the MB with the fan inside. Also, the pic shows the one that has the startup management wlan. Sent from my SM-N960U using Tapatalk
  15. I'm not sure...I posted the pic of the model # if that is telling. I got this one through a different channel.
  16. BTW...I forgot to mention...this particular version has a management wlan that disappears after a set amount of time. (if it's anything like our radios running AirOS8 in the WISP I work with, then the management wlan is only active for 7 or 15 minutes, depending on if it's default or purposely set to 15.)
  17. I don't see a major difference in the gen3, gen2 and my outdoor version. I do hear a small fan running inside this outdoor version.. and the display has some slight visual differences... far as performance, it actually does perform better for me in the fringe area that I live in. I'm carrying my gen3 with me to different places, and using my gen2 mostly at my fire department. Sent from my SM-N960U using Tapatalk
  18. I just switched to an LTE ISP ...At first I thought maybe Sprint was doing it, but these folks claim that they use AT&T LTE (not sure which band). Anyone wants to investigate, it's called Sardis Telecom (or Sardistel)...name appears to be changing to Fusion. They are located in Oneonta, Al... Speed tiers are $69.99 for 25/5, $99.99 for 50/10, and I think a smaller $59.99 package for 10/2.
  19. Someone here in central AL is offering an LTE based internet service ... it's fixed wireless ISP by LTE. I'm wondering which carriers have signed agreements and how does the cell customers prioritize over this fixed LTE connection... Sardis telecom is the name. Or sardistel. Anyone feel like digging? I've seen supposed speed tests from their customers on their site. Too good to be true is my opinion... but I could be wrong.
  20. I got to hand it to Mr Schnelbacher...him and his team are quick. From the time I sent the first email and explained the scenario I have...it's barely been 2 weeks. I needed an outdoor solution... A magic box that could be outside but not be harmed by the elements. I'm about to stick a Rohn 20 tower up for a local WISP that I work with...while it's being placed in order to deploy air fiber, I'm going to use a section of it to stick this magic box and see how well it can work without being worried about rain/etc. He did tell me in our back-n-forth that it's water resistant...NOT waterproof. So I will have to provide ~~some~~ level of protection...
  21. Anxious to see this thing in action. I will try to remember to get photos Thursday when I receive it. Sent from my SM-N960U using Tapatalk
  22. The back, non screen side towards donor site (tower). As far as the direction of b41, I can receive it around 75ft in all directions(maybe more).
×
×
  • Create New...