Jump to content

Debug Menu and channel 500


Sandman
 Share

Recommended Posts

When I go into my debug 1x eng menu, I notice that when it goes to channel #500, I get 4-5 bars. However almost immediately, it will go to 325 or 350 and stay there with 0-2 bars. Just wondering why I get a better signal on 500 but why it won't lock onto it?

 

Got a HTC EVO 3D.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the information. I learn a lot about how this stuff works everyday just reading the news and posts by you guys.

 

Another question then, if I got a SVDO phone, say the EVO 4G LTE, would I get better reception since it would be able to lock onto that channel 500 at the same time?

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the information. I learn a lot about how this stuff works everyday just reading the news and posts by you guys.

 

Another question then, if I got a SVDO phone, say the EVO 4G LTE, would I get better reception since it would be able to lock onto that channel 500 at the same time?

No... channel 500 would still give you better signal strength, but this is an EV carrier used only for data. The 1x connection would go through your other channel (325 or 350) at the same strength that channel has-- and this is where your voice signal goes. Apparently, the EV carrier is on a closer tower or has many fewer users than the 1x channel. A new phone with SVDO (or not) won't change this at all.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • I don't know the site number it's the site on WSDOT property, at 31st and S Meridian. 
    • New oddity since the Feb security patch and a carrier services upgrade, no matter if Wifi is turned on or off, I'm seeing a Wifi 4 connection to an unknown ssid.  Airplane mode, etc didn't get rid of it. Connecting to my home wifi (which turned into Wifi 5) then disconnecting resolved the issue. Not sure where/why the ghost was coming from
    • Digging permits for fiber/power pulled by T-Mobile. American Tower sites are just easy to look up since we can find where they are easy enough.
    • Where do you get new tower plans for American Tower? Do they show on the American Tower Site Locator map?    Also, here’s a map of permits across Northwest Ohio (Lucas County) if anyone’s interested 😁 https://www.google.com/maps/d/u/2/edit?mid=1-qgOcMVOnqW4b9-HhUDc7AGxbRLqn48&usp=sharing
    • That's a decent number of new sites. Nebraska is likely the oddest market in the country, as T-Mobile didn't exist here until a few years ago. Until last summer, their footprint didn't really extend much out of Omaha, Sprint had a much larger footprint. But I'd like to think that their aggressive expansion here is a signal that they intend to follow through on their rural expansion plans. Given the number of American Tower sites that we know they are targeting across NE, KS, MO, IA, AR and IL, it does seem that they have an expansion plan ready to go. Unfortunately we haven't done any digging for the OH area so I don't have any details there for you.
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...