Jump to content
lilotimz

Official Magic Box discussion thread

Recommended Posts

Also just got my tracking number. And it's being sent to the wrong address... I applied with my address rather than my parents address (the address on the account). When they called they had my parents address, and I had the representative change it. Of course, they're shipping it to my parents anyway... So obnoxious.

 

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Same thing happened to me. I told the representative to ship it to PR and he checked the address on the map and said it qualified. So it's being shipped to NYC instead.

 

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sweet.  I got a shipping confirmation.  Plan to use mine at work.  See how well it does.  We are having issues at work with our repeaters.  We have both 850 and a 1900 receiver.  The big boss decided to unplug the 1900 repeater for now.  So that kicked me onto VZW.  The 1900MHz signal was still pretty crappy coming off the repeaters inside the build for some reason.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPS just dropped it off. Initializing right now.

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPS just dropped it off. Initializing right now.

Well??    We are anxiously awaiting...  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry. Watched the Bristol race.

 

The phone picture attachments are too large to upload. Have b41 inside now. Ping time doubled from 33 to 66 ms. 21 down and 6 up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry. Watched the Bristol race.

 

The phone picture attachments are too large to upload. Have b41 inside now. Ping time doubled from 33 to 66 ms. 21 down and 6 up.

Upload to imgur.com and embed it here.

 

Sent from my Pixel using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I plugged mine in and it's stuck at 20%.  Tried a reboot.  Gets to 20%, stays there forever and times outs.  It's next to wind, my phone gets roughly -100dBm on B25 there.  Do I have a base unit?  :( 

 

When I get home I'm going to unplug it for a minute and plug it back in.  See if that helps.  Also relocate it.  Maybe that window is putting off some bad juju. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magic Box - received = check.

Magic Box - not working = check.

Magic Box - currently outside trying to latch on to 1 bar of B26LTE from a tower 8 miles away - check.

 

Happy with Magic Box's current operational status -- uncheck.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Magic Box - received = check.

Magic Box - not working = check.

Magic Box - currently outside trying to latch on to 1 bar of B26LTE from a tower 8 miles away - check.

 

Happy with Magic Box's current operational status -- uncheck.

 

Did you read the blog post I posted?

 

The MB only does B25 or 41 for LTE Relay. If you don't have coverage of those two bands then it will not work. 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's out for delivery.  waiting. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No..I wasn't aware of a blog posting about it..but I haven't been able to look around much either.

 

They sure don't send you much paperwork with it to describe what you should look for when hooking it up, aside from the QSG..

 

I guess I will just hang onto it and hope it comes to life soon.  Definitely not sending it back. if I have to, I'll put it in at my business location so that customer who come in will be able to use it. It's in a scarcely covered b25, b26 area.

 

 

No b41 anywhere around me (or even in Alabama that I'm aware of)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No..I wasn't aware of a blog posting about it..but I haven't been able to look around much either.

 

They sure don't send you much paperwork with it to describe what you should look for when hooking it up, aside from the QSG..

 

I guess I will just hang onto it and hope it comes to life soon.  Definitely not sending it back. if I have to, I'll put it in at my business location so that customer who come in will be able to use it. It's in a scarcely covered b25, b26 area.

 

 

No b41 anywhere around me (or even in Alabama that I'm aware of)

 

I think b41 is present in Auburn.  I will be there next Saturday and will find out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is live in auburn but it is a different market.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I was gonna reply that but just forgot to...I think the Auburn - Opelika area falls into the Georgia - Atlanta market. 

They are sister cities ..only a few miles apart..and the Ga line is like...right there. 

 

The MSC I think is Atlanta...but I could be mistaken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed. Downloads or 20 to 50. However uploads less than 2.

 

Sent from my LGLS992 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got mines up and running the best score I was able to get is 22 but I'll take it. May take it to work where I get no signal inside.

 

Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just installed. Downloads or 20 to 50. However uploads less than 2.

 

Sent from my LGLS992 using Tapatalk

Another bright spot it reaches outside where the LTE signal had been blocked between the home and a large hill.

 

Sent from my LGLS992 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I actually did get mine to work, the signal is weak and I'm not sure it'll be a long-term solution (where I had to place it)...

Determination is key..I kept moving it around and the last place I tried was a spot that I had my cell phone make the "lte jingle" from SCP a few times before...so I tried it there and just left it for a while..

 

Happened to grab my phone and noticed SCP said B25(2)...but the details said B41 MB...

 

What may negate the positives is the fact that this spot I found is outdoors (however it's under my carport, and I built a small platform that get it above the weather ..but it's still outdoors.)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Before and after. Signal in the 60s now. Took a poop signal and made worth something. b0f82f0b73067f436c559d3417b130f9.jpg5ea540e0045b9aa46d4777c9aa6b5113.jpg

 

Sent from my SM-G955U using Tapatalk

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, I was gonna reply that but just forgot to...I think the Auburn - Opelika area falls into the Georgia - Atlanta market. 

They are sister cities ..only a few miles apart..and the Ga line is like...right there. 

 

Yeah, and I'm told many would be happy to see the state of Georgia just go ahead and claim Auburn as part of their state anyway, but I digress.   B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, and I'm told many would be happy to see the state of Georgia just go ahead and claim Auburn as part of their state anyway, but I digress.   B)

 

Good riddance to the redneck farmers on those god forsaken Plains.  Georgia can have 'em!

 

Phyllis-from-Mulga.jpg

 

AJ

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I received a Magic Box today. I did not sign up on the first day. I waited a few weeks. I'm in north Boulder, CO in a lower elevation area and have horrible coverage, though there are a couple antennas not far from me.

 

After trying various windows, I only found two on my second floor that would connect at all. Magic Box reported them as quality level 1. Eventually, I chose the Use Anyway option. The Magic Box is now working and connected on Band 25. My DSL Reports speed test numbers are nothing to write home about, but better than without the Magic Box.

 

When they turn on VoLTE, or even Calling Plus for the iPhone, it will be a significant help.

 

I'm not sure how to embed images from imgur, but here's a link to my Relay and LTE status screens.

https://imgur.com/gallery/txaHy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • I bought DISH stock a few months ago.  It has now gone up 75% in value. 🥴 Not sure what in the economy to believe or where this company is going. https://seekingalpha.com/symbol/DISH
    • Another SignalCheck beta update rolling out now, should be available when "normal" people start waking up! Mostly more 5G fixes.. stale data, missing values, ugly text, etc. Please keep those relevant diagnostic reports coming, it is a huge help as I do not have a 5G device yet.
    • SignalCheck does not currently use either one of those codes, I have another method in place that is slightly different.. although maybe if my method fails, it should try those as a backup.. (EDIT: I forgot.. newer versions of Android no longer permit apps to make direct shortcuts to dialer codes.)   Working on the stale info -- thanks for your diagnostics! I'm flying blind without you guys sending me data, so I sincerely appreciate it! Once it's reliable, I'll move it into its own "block" like the other connection types, and add full logging/alerts/icons/etc. We're slowly getting there.   Unrelated note.. thank you to @S4GRU for the LG V60 reports tonight.. after a software update, it's now reporting 5G info in SCP as well! Hopefully more devices follow suit..
    • I've also heard that Nokia's NR equipment isn't very good, at least compared to the competition. And that it's buggy. The 2.5 equipment Sprint was using for LTE+NR had a several known bugs. Some European providers have already torn out Nokia NR equipment and replaced it with other vendors for that reason. Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk
    • I feel like I could have saved a lot of time if I had found this thread a while back. I started with a T-Mobile Home Internet setup and realized very quickly that i would get drastically faster speeds if the router was on my roof. Naturally I ripped it apart and tried external antennas on the four U.FL connections, no dice (I suspect it's the really small RP MHF4 style connectors, but I cant find the right connector for that). Next I got a Mofi4500 which doesnt work with the T-Mobile Home Internet sim (probably IMEI locked?) I used the Mofi with AT&T for a while reliably but not as fast as I would like (~4-10Mbps). I eventually decided to build my own based on a EM20-G and a Raspberry Pi using GoldenOrb. After downgrading the firmware I was able to get it working in a LTEFix USB enclosure.  I also tried it out in the Mofi with GoldenOrb (it seemed to work till a bandwidth test and it would reset the modem). I am suspecting it wasn't getting enough power since it only seemed to work in the external enclosure when the optional power was hooked up. I settled on the EM20-G because I read all over the place that swapping the IMEI would be as easy as an AT command, which didn't work out but I figured would allow me to use the T-Mobile sim. I am using the super big 4x4 MIMO panel from LTEFix and all the various configurations are running about equal. That is MoFi up on the roof with the tiny omnis or bigger cheap omnis, small cheap yagis, or the LTEFix panel, same with the EM20-G, and finally the T-Mobile Askey router by itself. The only two variables I can think of is T-Mobile vs. AT&T or the MHF4 -> SMA pigtails from Amazon that seem really thin (like ~ .8mm). In a perfect world I could test the T-Mobile with the EM20-G and the LTEFix antenna. Even better I would like to mount a router board inside the LTEFix antenna enclosure as there is 2.5cm clearance, even better than that would be POE. I am mainly concerned with power delivery to the EM20-G. Do you have any recommendations for a good router board that would work with it, I don't really care about WiFi? Sorry for the long winded post :)
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...