Jump to content
mikejeep

SignalCheck Beta Crew Forum

Recommended Posts

14 minutes ago, mdob07 said:

Import/export is working on both of my phones now. emoji106.png
I didn't see any NR info coming through on SCP this morning. I did notice that Cellmapper is showing RSRP and some other stats on my S20 Ultra, but I have no idea how its getting that info. I didn't think to send a diagnostic report this morning but I did send one back on Wednesday when connected to N5.
(If the screenshots are huge I'll resize them when I get home to my desktop)

Glad to hear it is fixed, thank you! On the beta, you can now more clearly see any raw 5G info on various sections of the diagnostic mode screen, although in the current implementation you should see it on the main screen if there was anything there. I intentionally don't have a lot of filtering in place yet.. it's very basic until I can see how it behaves in the real world.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got the update on my V50. I got da 5Gs! I think by the time I sent the diag report I might have dropped to LTE. I didn't see any 5G in the diag data. Then again, I didn't see that section at all until you pointed it out to me. 96fc68e1bfd06e2f87b75ca548c2ed5d.jpg

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Grabber5.0 said:

Got the update on my V50. I got da 5Gs! emoji23.png I think by the time I sent the diag report I might have dropped to LTE. I didn't see any 5G in the diag data. Then again, I didn't see that section at all until you pointed it out to me. emoji16.png

Your report was on time, but there's no 5G data showing other than that status flag I made up. Keep an eye on it if you can.. let me know if that seems to appear and disappear with the 5G status bar icon or not..

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Your report was on time, but there's no 5G data showing other than that status flag I made up. Keep an eye on it if you can.. let me know if that seems to appear and disappear with the 5G status bar icon or not..
Will do.. curious what you are using to detect 5G since nothing seems to be showing in diagnostic mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Will do.. curious what you are using to detect 5G since nothing seems to be showing in diagnostic mode.


There's no signal or cell ID info being reported, but I found a different approach to try.. unfortunately it doesn't give anything useful other than a status flag. Not convinced it's entirely accurate yet, but that's where you guys come in!
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Mike, I know others have already reported this but I did send in a report as I was driving from Denver to Omaha. I was having to fully exit SCP and then reopen it to get updated information. It sat stale for an hour at one point before I closed it and reopened to get refreshed information. Seems like Android 10 keeps making things difficult!

Share this post


Link to post
Share on other sites


There's no signal or cell ID info being reported, but I found a different approach to try.. unfortunately it doesn't give anything useful other than a status flag. Not convinced it's entirely accurate yet, but that's where you guys come in!
I watched it for a while today as I drove in and out of 5G coverage, and the indicator in the app was always in sync with the system 5G icon.
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Mike, I know others have already reported this but I did send in a report as I was driving from Denver to Omaha. I was having to fully exit SCP and then reopen it to get updated information. It sat stale for an hour at one point before I closed it and reopened to get refreshed information. Seems like Android 10 keeps making things difficult!


Thanks for the info.. unfortunately it does seem to be a change in Android 10. I'm trying to see if there's anything I can do about it. What device do you have? I don't experience it with my Pixel 3 or Pixel 4.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, mikejeep said:

 


Thanks for the info.. unfortunately it does seem to be a change in Android 10. I'm trying to see if there's anything I can do about it. What device do you have? I don't experience it with my Pixel 3 or Pixel 4.

 

If it helps I experience it with a Pixel 3. Some items update without others (the carrier aggregation will update but everything else won't sometimes). 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, mikejeep said:

 


Thanks for the info.. unfortunately it does seem to be a change in Android 10. I'm trying to see if there's anything I can do about it. What device do you have? I don't experience it with my Pixel 3 or Pixel 4.

 

I'm on the LG G8.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting more info from a few other people, it sounds like it's definitely limited to some Android 10 devices, and everything continues to update normally *except* signal metrics and cell ID details for the active LTE cell. LTE neighbors, CDMA info, and Wi-Fi are apparently working normally. If anyone is seeing something different, please let me know! I'm still working on finding a solution.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

feature request:

cloud saves between devices. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, red_dog007 said:

feature request:

cloud saves between devices. 

I know that would be convenient for those of us with more than one device, but I will be honest and tell you that the level of complexity for something like this exceeds the time I have available to devote to the app right now. I hope to eventually add the ability to have database imports add to the existing data instead of wiping it out, and then users could essentially copy databases back and forth manually however frequently they wanted to.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta version 4.582b has been pushed out, but I am not sure how long it will take before it appears on devices. Google is warning that app processing may take up to 7 days (presumably due to the COVID-19 pandemic).

This update only attempts to resolve the stale LTE data problem that some users are seeing on Android 10 devices. Some code changes have been made that MAY resolve the issue -- please test it out and see if it works.

If you are still seeing the same behavior with this update, I added a more drastic code change as an option under Preferences > General > Use Stale Data Workaround. Enable that option and see what changes. Please do not enable this option until you try monitoring the app for a reasonable period of time with it disabled. I don't love the "fix" I created that gets enabled with that option, but it may be necessary. Of course, neither approach might fix it.

Please share your results in this thread, or privately however you normally contact me. Sending feedback within a diagnostic report is always acceptable, as that comes with background data that might be useful to me. Thank you!

EDIT: It's already live as of 8:15pm EDT

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beta version 4.59b has been pushed out and should be available on Google Play within the hour. It slightly tweaks the behavior of the stale LTE data problem. The workaround will be force-enabled on all Android 10 devices, and selectable on pre-Android 10 devices. I was just going to remove the option and change the code based on the Android version, but perhaps there are users out there on an earlier Android version who could benefit from it.

As long as there no last-minute problems come up, this version will be released to the public tonight or tomorrow. Please let me know if you run into any issues. Thanks for the help!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...