Jump to content
WiWavelength

Google Nexus 5X by LG User Thread (LG H790)

Recommended Posts

Where did yall find the old radio to flash? My google-fu is failing me :(

Fastboot flash radio "radio name here.img"

 

Make sure phone is on bootloader menu.

 

Sent from my Nexus 5X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where did yall find the old radio to flash? My google-fu is failing me :(

Can't you just pull it from the image? https://developers.google.com/android/nexus/images?hl=en. The old image should also have the older radio.

 

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jury is still out to saying anything concrete but my phone with the new radio is not as bad as the first night. In my area, they could have been doing some 2nd carrier software upgrades as I saw more of then the day after and things stabilized.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jury is still out to saying anything concrete but my phone with the new radio is not as bad as the first night. In my area, they could have been doing some 2nd carrier software upgrades as I saw more of then the day after and things stabilized.

I went back to the first radio and I have not dropped to 3G in strong LTE areas since.  On the 6.0.1 radio, I got 3G a lot more often.  Not sure what the deal is but I'm satisfied with the older radio.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having high Bluetooth battery drain on my 5X both on 6.0 and 6.01. Anybody else?

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

You all see this? 

 

http://www.google.com/nexus/tap/

 

$20 free to Best Buy just for using Android Pay (anywhere, not just at Best Buy, where I don't think it works) on your Nexus device (any Nexus device)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anybody notice this bug on the Sprint website if you've got the $60 plan? 

 

Activating pops up with $90 plan

 

nXYfRPA.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

You all see this? 

 

http://www.google.com/nexus/tap/

 

$20 free to Best Buy just for using Android Pay (anywhere, not just at Best Buy, where I don't think it works) on your Nexus device (any Nexus device)

 

I will take the free $20 Best Buy card.  But, to be honest, it was not a simple, few click process.

 

First, my two primary credit cards are not issued by participating banks -- one national bank, one regional bank.  I had to use my third credit card, which I rarely use.  It is the only one of the three currently eligible.  Then, I was instructed to call that bank to verify the digital wallet connection.  That took about 15 minutes on the phone.  On the plus side, the verification immediately was confirmed -- both over the phone and via the Android Pay app.

 

Now, I have to find a participating merchant, make a purchase of some sort, and pay off the trivial balance on the credit card I rarely use.  In the end, my time may be worth more than that $20.

 

AJ

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

My experience was quite smooth. I opened the app, hit the + sign, and my 3 cards saved over from Wallet were already there. I chose Chase, agreed to the Bancorp agreement, and the card got added after a few seconds of verification.

 

Went to McDonald's, tapped and paid.

 

Has anyone received any word yet from Google?

 

Sent from my SM-G925P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

My experience was quite smooth. I opened the app, hit the + sign, and my 3 cards saved over from Wallet were already there. I chose Chase, agreed to the Bancorp agreement, and the card got added after a few seconds of verification.

 

How were you able to add a Chase credit/debit card?  Chase is not one of the participating banks.  That was a sticking point for me.

 

AJ

Share this post


Link to post
Share on other sites

How were you able to add a Chase credit/debit card? Chase is not one of the participating banks. That was a sticking point for me.

 

AJ

It was added for me automatically, as well as my other 2 cards - Discover and a school's union debit card.

 

I think it was b/c I used to use Chase in the old Google Wallet app and I have a history of purchases. That's why it's still showing the thirdparty Bancorp agreement page during setup.

 

Sent from my SM-G925P using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

How were you able to add a Chase credit/debit card? Chase is not one of the participating banks. That was a sticking point for me.

 

AJ

Any preexisting cards from wallet can be used even if they are currently unsupported. I was able to use my chase debit card up until about a week ago when chase replaced my debit card with a new emv card which now can't be added to Android pay.

 

This is one of the biggest reasons I do not like the switch over from wallet. As of right now, the only card I can use at all is AMEX. I'm not about to go change banks just for Android pay, so I use the service a lot less now.

 

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

For my Android Pay transaction at McDonald's, I received a $20 Best Buy e-giftcard this morning. It just popped up without any notifications or emails.

 

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think my camera may be broken. im not sure if this happened after i installed 6.1 the othe rnight or if it was going on before update but as you can see, nothing happens.  my photos dont show up at the bottom right, the shutter button stays grayed out and the option to swap cameras is also grayed out.  Anyone have an idea?

Screenshot_20151219-213755.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think my camera may be broken. im not sure if this happened after i installed 6.1 the othe rnight or if it was going on before update but as you can see, nothing happens.  my photos dont show up at the bottom right, the shutter button stays grayed out and the option to swap cameras is also grayed out.  Anyone have an idea?

Flash the old camera apk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think my camera may be broken. im not sure if this happened after i installed 6.1 the othe rnight or if it was going on before update but as you can see, nothing happens. my photos dont show up at the bottom right, the shutter button stays grayed out and the option to swap cameras is also grayed out. Anyone have an idea?

Does A restart fix it? I had that problem with my Nexus 5. It was a broken camera module.

 

Sent from my XT1030 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does A restart fix it? I had that problem with my Nexus 5. It was a broken camera module.

 

Sent from my XT1030 using Tapatalk

 

No a restart does not fix it.

 

In the play store, i clicked uninstall for the camera...does that roll back to an old / prior version?  if so, that did not work either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool stuff always happens when you dont have a camera available doesnt it?  A police chase just ended in my driveway!  Anyways, should i assume it is a bad camera and not a software issue and contact google about it?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool stuff always happens when you dont have a camera available doesnt it?  A police chase just ended in my driveway!  Anyways, should i assume it is a bad camera and not a software issue and contact google about it?

 

That's usually how cool stuff happens, unexpectedly... If you haven't tried a hard reset, I would try that. If that doesn't work then contact Google for a replacement. Worse case you already did a hard reset to ship it back to them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That seems to be true so far. On ST AT&T, the highest DL speed I got was around 40 mbps. On Verizon, the highest DL I've seen is 6 mbps. Not surprised knowing it's Verizon, the greediest & least generous of all USA carriers.

 

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

When I had ST on At&t I hit 90mbps on numerous occasions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I had ST on At&t I hit 90mbps on numerous occasions.

I was in a clear band 41 area....it was pretty good

 

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I previously posted, the camera on my nexus 5X is busted (still).  I realized I have cell phone protection on my credit card so I am going that route first.  The claim is set but all they need now is a quote for a repair (or statement saying it is not worth fixing) from a repair center or the manufacturer.

 

Will the Sprint repair center look at these?  I thought i remember reading they dont deal with them because they arent sold via Sprint.  Surely they could write a quote (regardless of how much) factoring in the hoops and stuff they would need to jump through to actually fix it.

 

If not (and more likely) I will need to find a local shop who does repairs on these.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I had ST on At&t I hit 90mbps on numerous occasions.

Do you remember the APN settings you used? I'm gonna go back to AT&T once my month with Verizon is over.

 

Sent from my SM-G925P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you remember the APN settings you used? I'm gonna go back to AT&T once my month with Verizon is over.

 

Sent from my SM-G925P using Tapatalk

It waa just the standard straight talk apn.

 

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

As I previously posted, the camera on my nexus 5X is busted (still).  I realized I have cell phone protection on my credit card so I am going that route first.  The claim is set but all they need now is a quote for a repair (or statement saying it is not worth fixing) from a repair center or the manufacturer.

 

Will the Sprint repair center look at these?  I thought i remember reading they dont deal with them because they arent sold via Sprint.  Surely they could write a quote (regardless of how much) factoring in the hoops and stuff they would need to jump through to actually fix it.

 

If not (and more likely) I will need to find a local shop who does repairs on these.

 

Just a heads up, I was having the same issue after flashing in 6.0.1 MMB29K (and going straight to rooted), and just updated to 6.0.1 MMB29P - unrooted and the camera started working again.  Rooted (flashed boot img and twrp recovery img and supersu), and it was broken again.  Going back to base (non-rooted/stock) MMB29P and it seems to be working again - guess I'll stick with unrooted until I can play with it more.

 

Which version are you on?  Maybe trying updating to latest again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • what sort of speeds (actual numbers) are we talking here?
    • Long time lurker here, long time SCP user.  FYI...  I'm the guy in the bar that had SC on his phone!  LOL First, I just wanted to thank you for this awesome tool.   Second, I do have an occasional freezing of the app on my Galaxy S20 Ultra.  It's usually when switching back and forth between the engineering screen to check CA, SCP, and the Speedtest app, to make sure it's still running.  I have to go in and force close it to get it to run again. Now for a question: how accurate is the distance from the tower in SCP?  I've had a few times that I can't figure out where it's picking up a tower, and now that I think about it, it could be a SC.  Since the S20 U is now on T-Mobile, there are no site notes for the towers, and I'm trying to figure out where they are!
    • So, I'm late to the party here.  Columbus, Ohio market.  I've had my S20 Ultra since a few days after launch (late pre-order) so I've been through the stuff mentioned through this thread.  My issue is 5G.  Before 5G was turned on, my speeds on T-Mobile were great!  Maybe a bit slower than Sprint in a speedtest, but latency was better, and it "felt" faster.  Then 5G was turned on, and I found out to check in the *#0011# service mode screen to see if n71 was working.  It was, I was happy.  Within a couple days, that totally changed.  It seemed that I rarely got n71, and data was SLOW, maybe 1/3 of the speed as before 5G was turned on.  When I do see n71, speeds are really good. For instance, 2 days ago, it was hitting n71 without active data transferring.  Then yesterday and today, not even a blip of n71 when actively transferring.  I found that switching the network mode to LTE/CDMA got my speeds back to good.  It seems that I must get a profile update push when not looking and it turns 5G back on, or if I have to restart and forget to reset it.   Is anyone else seeing this behavior?  
    • Just got off the phone with a Sprint Business rep. According to him the cell site nearest me is now running n41. Which explains why my LTE-41 speeds are a fraction of what they were a few months back. He mentioned a pretty awesome deal on an S20 if I sign a contract, with a $10 price increase per month in exchange for going from 3 GB of hotspot to 50 GB (which I've wanted anyway), so chances are good I'll bump up to the S20. Apparently it's still a Business Fusion plan so I don't have to pay $$$ extra per month for the phone either. Anyone heard of a $55/mo (or $75/mo) Business Fusion plan with 50GB of hotspot? Any video/VPN throttling to speak of there?
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...