Jump to content
MacinJosh

iPhone 6S/6S Plus User Thread

Recommended Posts

Not sure if anyone here is about to upgrade but Apple seems to have increased the amount they offer for recycling an old phone when you upgrade from what they were offering a month ago. I just went with my MIL the other day to upgrade her phone and they offered her $200 for her 5c. I thought that was pretty generous. She ended up getting a 6S Plus through the Apple financing but since I had them switch her to a share data plan on AT&T from her old plan her monthly cost is only a few bucks higher. 

 

I usually try to order my phones online so I was a little shocked at how long the whole process took. Seemed like forever. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/19/2016 at 4:58 PM, jamisonshaw125 said:

9.2.1 available. :)

Just checked and...whoop there it is.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

iOS 9.2.1 is old news. iOS 9.3 beta 1.1 is all the rage nowadays. ;)

 

-Anthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is the first time I've woke up and a software update has been waiting for me after all these years.

Installing now. Hopefully this isn't one of those software updates that bricks your phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anybody on the 9.3 beta experiencing LTE issues? Since the update when I am at home it seems to lock onto a very weak B41 signal that is basically useless. I have to turn LTE off and use 3G. Probably going to downgrade as I was having no issue before the update.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anybody on the 9.3 beta experiencing LTE issues? Since the update when I am at home it seems to lock onto a very weak B41 signal that is basically useless. I have to turn LTE off and use 3G. Probably going to downgrade as I was having no issue before the update.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Does seem to be an issue with 9.3. Downgraded and things are fine now. Once my phone got a B41 signal it locked on even when it was unusable. -119 range. It became very annoying. Hope that gets sorted out before the final build. I don't know why they keep messing with the radios.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone planning on buying the rumored 4" iPhone 5se?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone planning on buying the rumored 4" iPhone 5se?

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

If there had been one last Sept my wife would have went for it. Now that she has a 6 though she is used to the large display and would no go back.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does seem to be an issue with 9.3. Downgraded and things are fine now. Once my phone got a B41 signal it locked on even when it was unusable. -119 range. It became very annoying. Hope that gets sorted out before the final build. I don't know why they keep messing with the radios.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

9.3 public beta 2 seems to have fixed this issue. Been using for the past hour and my phone has not been parking on B41. For the record carrier version is 23.5.3

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

M

 

Anyone planning on buying the rumored 4" iPhone 5se?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Nope. I like the size of this screen. Realized how small 4" screen really is when I upgraded and now I won't go back. I won't go any bigger though...

 

I just hope they  make the next one not so damn slippery. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I own the plus and love the screen size, but i have large hands.  My fiance has the 6 (not the plus) and its perfect for her smaller hands, both of us laugh when ever we see a 5s... or even a 4s and ask how we could ever even tolerate that little screen. but to each their own, what is perfect for me could seem crazy to you.  If apple thinks they can sell millions of 4 inch phones then they will make one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I own the plus and love the screen size, but i have large hands. My fiance has the 6 (not the plus) and its perfect for her smaller hands, both of us laugh when ever we see a 5s... or even a 4s and ask how we could ever even tolerate that little screen. but to each their own, what is perfect for me could seem crazy to you. If apple thinks they can sell millions of 4 inch phones then they will make one.

My wife sent emails to Tim Cook begging for the smaller phone. She's yet to experience the tri-band goodness, which will really make her experience on Sprint great.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

So has anyone else experienced a massive drop in LTE speeds since 9.2.1? I'm in Wisconsin and at home I used to pull at least 20 down in most areas but now I'm lucky to get 6 down

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

So has anyone else experienced a massive drop in LTE speeds since 9.2.1? I'm in Wisconsin and at home I used to pull at least 20 down in most areas but now I'm lucky to get 6 down

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Not me...136c577ffe29e77435df5e080a0006ce.jpg

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not me...136c577ffe29e77435df5e080a0006ce.jpg

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Where in Wisconsin are you? I'm in Green Bay and have seen speeds really decrease lately.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

My apologies, should of stated...I'm in Brea, California. I'm on 9.2.1, and haven't had any problems so far. Maybe try the usual things...reset network settings, carrier update...worth a try.

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

So has anyone else experienced a massive drop in LTE speeds since 9.2.1? I'm in Wisconsin and at home I used to pull at least 20 down in most areas but now I'm lucky to get 6 down

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

nothing here, janesville WI.  band 41 is smoking fast on all local sites, band 25 and 26 are hit and miss unchanged from before my upgrade.  last time i was up in green bay they didn't have alot of band 41 deployed, is that still the case?  Band 25/26 slow down very quickly/easily since they are only 5x5, at least i think green bay is 5x5 still...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does seem to be an issue with 9.3. Downgraded and things are fine now. Once my phone got a B41 signal it locked on even when it was unusable. -119 range. It became very annoying. Hope that gets sorted out before the final build. I don't know why they keep messing with the radios.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

I wish I would have read this post first...installed 9.3 public beta last night and broke my LTE connection. Data timing out even though strong connection, more than half the time. Sometimes data works, sometimes it doesn't. As well, email attachments cannot download even when on WiFi. Deleting the data profile, how do I downgrade back to 9.2? Is it as easy as restoring the backup I made in iTunes?

 

EDIT: Restored, all is well. No more betas for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wish I would have read this post first...installed 9.3 public beta last night and broke my LTE connection. Data timing out even though strong connection, more than half the time. Sometimes data works, sometimes it doesn't. As well, email attachments cannot download even when on WiFi. Deleting the data profile, how do I downgrade back to 9.2? Is it as easy as restoring the backup I made in iTunes?

 

EDIT: Restored, all is well. No more betas for me.

Yeah betas, even public ones should not be used in a "daily driver" phone as they can be unstable and unpredictable at times.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FYI carrier update to 23.2 available.

 

 

Sent from my iPhone 6S Plus using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

FYI carrier update to 23.2 available.

 

 

 

I saw that too when my phone updated to 9.2.1(13D20).

I wonder what 23.2 does?

J

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worth it to be on beta at all? Or still having issues?

I'm not really having issues. I get the occasional hang up, but other than that, it's good.

 

-Anthony

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now with the WiMAX shutdown in Nashville, I am guessing Sprint will need to reconfigure priority of band selection with the iPhone. In downtown Friday, my iPhone was parked on b26 but the speeds were poor. 0.13dn/0.40up.

 

Correct me if I am wrong but if one band is stressed with traffic, is the phone not able to search other bands for less congestion?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Yeah we get higher throughput w T-mo as well, on bands 4+2 4x4 = 60Mb p/s vs 4+2+5 2x2 =55Mb p/s. I even found and authenticated band 4/66 on AT&T, MFBI too. I have had so much trouble just connecting to it, let alone getting 15Mb p/s down. rsrp is like -120, but SNR is -14. EARFCN's 66486 @10MHz and 66661 @5MHz checking in with 4x4 MIMO. Aggregated. This is a dream.
    • 4x4 MIMO is fun! / How we learn to cope w (signal)Loss. Tl;dr: Physically measuring each connection as you test to confirm is important. Double checking port number values and what command line values represent. This is one of the early things to add to the checkbox for us tinkerers as 4x4 becomes more accessible. While cleaning up in the lab, I thought of something and naturally stopped to do some more work in the lab. I figured I should clean up the wiring a little more in my test box, and make room for another board, hopefully the rb11g, failover and such. I inventoried a few jumpers and connectors and found I could be a little more efficient in my setup. I added in some sma>3'>N adapters, instead of a couple more adapters I had screwed in already that kept it shorter. I am going to use those any way when I permamount this thing and add better auxiliary antennas for 4x4 MIMO, than what I have attached now. I decided to double check my understanding of the documentation Telit provides for the LM960. Well after some reading, some at#commands as swapped 2 for 2, deciding what 0 and 1 ports on what side correlate to the first two and the last two of the 4x4 setup it, turned out I had my setup wired exactly backwards. Very inefficient, not good. I no longer have loss on my upload and is now 7x faster. I am surprised at how well my backups pulled down. I understand how useless a couple of commands were in describing what I needed. It is even more tough when using one band that is always 4x4, but I used that to my advantage as only mains Tx and Rx. I connected and tested each variation of antenna>port. Naturally my 5 footer was best, it just had to be on the mains. Wanted to document my misunderstanding so others didn't have to, especially before it goes on a roof or up a pole. I also am much happier with performance, glad my antenna is not defective and it was fun to figure it out. Gotta sweep up. Have a great night everyone.
    • I’ll ask the tread. I guess as band 26 is still being optimized could there be issues on the network? My data on the I phone xs max keeps timing out in the middle of loading stuff I’ll pull 80mbps and then next second it won’t work anymore and I have to toggle airplan mode for it to work again. I had this phone replace once already. Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Running Man Sent from my SM-N920P using Tapatalk
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...