Jump to content
sbolen

Upgraded out of coverage on my MiFi 500...

Recommended Posts

Looks like I got upgraded out of coverage at my office -- My tri-band MiFi 500, which once had really strong B41 from a Clear site nearby, can only connect at 1x. I just came out of a seasonal standby period where I wasn't going to need the Hotspot, and now I can't even use the device in the one place I need it...

 

I still have a lot of time left on this contract. Do I have an 'out' with this issue? Will I be able to break contract and avoid an ETF?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like I got upgraded out of coverage at my office -- My tri-band MiFi 500, which once had really strong B41 from a Clear site nearby, can only connect at 1x. I just came out of a seasonal standby period where I wasn't going to need the Hotspot, and now I can't even use the device in the one place I need it...

 

I still have a lot of time left on this contract. Do I have an 'out' with this issue? Will I be able to break contract and avoid an ETF?

Because you moved? Or your office moved?

 

Sent from my LG G3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because you moved? Or your office moved?

 

Sent from my LG G3

Nothing moved - I was able to catch a B26 and a B41 signal (from a Clear tower .4 miles away) five months ago, nothing but 1x now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing moved - I was able to catch a B26 and a B41 signal (from a Clear tower .4 miles away) five months ago, nothing but 1x now.

 

Sounds like you're having some kind of technical issue with your Hotspot. Have you attempted to contact care?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds like you're having some kind of technical issue with your Hotspot. Have you attempted to contact care?

 

That was going to be my next step. I checked for an update when I powered it on and I was up to date...

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's no 3G where you are? Mine works just fine on 3G

 

I don't have 3G at my house (I'm on 1x all the time, but have 100Mbps wifi, so that's kind of moot. :) )

 

In my office, I have spotty 3G/extended on my phone...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have 3G at my house (I'm on 1x all the time, but have 100Mbps wifi, so that's kind of moot. :) )

 

In my office, I have spotty 3G/extended on my phone...

 

Is your iPhone about to still pick up B26?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would definately open a sprint support ticket.

 

not to be too nosy, but where abouts in stl do you get only 1x? there is only a couple places I can think of off the top of my head where I get 1x or roaming.

 

Maryland Yards (off dorsett) and ameristar casino are where I can consistently get 1x or roaming.

Edited by dedub

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the issue resolved - I had to get Sprint on the line & they took care of it.

 

I would definately open a sprint support ticket.

 

not to be too nosy, but where abouts in stl do you get only 1x? there is only a couple places I can think of off the top of my head where I get 1x or roaming.

 

Maryland Yards (off dorsett) and ameristar casino are where I can consistently get 1x or roaming.

I get 1x/extended at my house (Dale ave & Bellevue in Richmond Heights) and at work (Page & Ball Dr) in Maryland Heights. When the Mifi came back online, I had B41 pulling close to 30Mbps down...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Sorry, I wasn't clear, the Evergreen Hospital MM setup I already located a while ago. The eNBs for those were: B6BD7, B6BD9, B6BDB. I meant for the cluster of MM which I can't locate in Kirkland. Just like Totem Lake and the John Muir school, there are three MM nearby with their eNB separated by 2 digits and one reports as an MM/SC. As expected, SE03XC353 tends to overwhelm them in most normal areas, making location more difficult. It seems that their job is to fill in the "shadows" for SE03XC353. My guess is all three are located at the aforementioned Clear site in Kirkland, but I am not 100% certain on that yet. I will drive around to see if I can collect better data on CellMapper. As an aside, it seems like it is common in a cluster of three for one of them to report as an MM/SC on SignalCheck. Even the one I found which had the last eNB off by one, instead of two, still had one of them as an MM/SC. 
    • Yes, Sprint was required by the US government to decommission all Huawei equipment due to security concerns.  Sprint has historically had issues with the property owner of that Motel 6. It was one of the last sites upgraded to LTE, and it will probably be one of the last sites upgraded to triband.  That permit is for the Clear site by Kirkland marina. There is a mini-macro setup on the roof of Evergreen Hospital by Totem Lake. 
    • Sent from my iPhone using Tapatalk
    • That makes sense, I said "loves" strictly because I have encountered so many of them near me. I didn't know about the Huawei aspect of things. They are very well located normally, providing coverage for weak spots from the "main" tower.   As for Evergreen, that would make sense, it's a high location in what has become a VERY busy area. I am guessing that is why the tower over on the Motel 6 nearby has not been upgraded. Also, that is good to know about all of the MM clusters. That combined with this permit makes me think that I am correct on the location. The only thing I need to determine if all three eNB are at the same site.    
    • Robot Woman Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...