Jump to content

EVO 4G LTE not receiving texts or calls.


Mooeydj
 Share

Recommended Posts

My EVO suddenly started to not receive texts or calls. I can send texts fine and when I make a call, a incoming text will come in. I am not sure if this is been discussed before. Anybody else have this problem? I have tried several restarts and a reset.

Link to comment
Share on other sites

My EVO suddenly started to not receive texts or calls. I can send texts fine and when I make a call, a incoming text will come in. I am not sure if this is been discussed before. Anybody else have this problem? I have tried several restarts and a reset.

I have had this happen to me quite a few times in the past especially when I am in the Virgin Islands, its definitely on the network side and not your phone.

Link to comment
Share on other sites

I have had this happen to me quite a few times in the past especially when I am in the Virgin Islands, its definitely on the network side and not your phone.

Geez I hope so.

Link to comment
Share on other sites

If you have your MSL, open the dialpad and hit ##72786# and let the phone reprovision itself.

 

If you don't, call in to Care (*2) or take it in to a store.

Link to comment
Share on other sites

If you have your MSL, open the dialpad and hit ##72786# and let the phone reprovision itself.

 

If you don't, call in to Care (*2) or take it in to a store.

 

Thanks, I just might have to do that this weekend. I don't have the MSL code.

Link to comment
Share on other sites

Did some googling and some stories say it is a software issue and some say with google voice. My gf has the same phone and hers works just fine, so Idk.

Have you ever used google voice?

Link to comment
Share on other sites

Just the google search thing. Is google voice different? If so, then no.

Yes google voice is totally different that google now or google search.  So its safe to say that google voice isn't the issue, its definitely on the network side and not your phone.  A network issue doesn't necessarily have to affect every single phone at that moment.  Example, I told you that this used to happen to me quite often when I was in the Virgin Islands.  I carry two phones at all times but it would always happen to my galaxy nexus and never to my evo lte.  After network vision was complete(3g only) in the virgin islands its never happened again.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Yes google voice is totally different that google now or google search.  So its safe to say that google voice isn't the issue, its definitely on the network side and not your phone.  A network issue doesn't necessarily have to affect every single phone at that moment.  Example, I told you that this used to happen to me quite often when I was in the Virgin Islands.  I carry two phones at all times but it would always happen to my galaxy nexus and never to my evo lte.  After network vision was complete(3g only) in the virgin islands its never happened again.

 

Yea, I really hope it's nothing major. Would it also affect it when moving around to different cells?

Link to comment
Share on other sites

Yea, I really hope it's nothing major. Would it also affect it when moving around to different cells?

Well there could definitely be a change in performance going from cell site to cell site.  In the meantime though, I would call sprint  and tell them whats happening.  They will probably walk you through reprovisioning your service, during the process they will give you a 6 digit code which will be your msl number.  Make sure you write it down.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Well there could definitely be a change in performance going from cell site to cell site.  In the meantime though, I would call sprint  and tell them whats happening.  They will probably walk you through reprovisioning your service, during the process they will give you a 6 digit code which will be your msl number.  Make sure you write it down.

 

I will, thanks!

Link to comment
Share on other sites

I just resolved this issue with my HTC One this week.  I had to have the MSID changed.  so far it's worked well.  The phone would lose the voice connection and never connect to the network or would connect for a short period then go away again.  I would call tech and ask them to try a new MSID.

Link to comment
Share on other sites

Called Sprint tonight, they had me dial that ##72786# but it did not prompt for the code. Did the reset and now works great again! Case closed. Thanks for the help guys!!

Link to comment
Share on other sites

Just asking but did you have your phone rooted with a non stock recovery? Cause I was wanting to reprovision my phone but I have Twerp Work Recovery and MeanBean Rom and don't want to brick my phone. So that's why im curious. 

 

Called Sprint tonight, they had me dial that ##72786# but it did not prompt for the code. Did the reset and now works great again! Case closed. Thanks for the help guys!!

Link to comment
Share on other sites

Just asking but did you have your phone rooted with a non stock recovery? Cause I was wanting to reprovision my phone but I have Twerp Work Recovery and MeanBean Rom and don't want to brick my phone. So that's why im curious. 

 

 

Nope, it is stock.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Added, and 2 more estimated sites: T-Mobile eNB 876480. Looks like its located at (40.62210996397784, -73.97627312607108), as the tower looks like a Sprint setup. T-Mobile eNB 875632. Both this site and Sprint eNB 9022 seem to be located at (40.61640722407462, -73.96985178560767).
    • Many of these sites I am uploading are for sites that do not exist, yet.  Although, I suppose I could go into NR only mode every time I connect to a new site, and then switch back, allowing all the TAC NR trails that occur to now have a home. Ideally, I would love to ne able to add the TAC's myself.  I have the NR Trails CSV file downloaded, and I see all the TAC-less NR entries.  Is there any way I can edit and manually upload them myself?  Maybe create a portal for such an upload?  Or at least give me a way to create at least one manual entry for every new site? Robert
    • Could we send the TAC as -1 if it’s invalid? Then, if there’s and existing site that matches the other info, I could match the web data entry up with it (despite the TAC being absent). 
    • Mine has been enabled.  And they show up in my device logs with the TAC null. Robert
    • If the TAC is missing, an entry is still recorded in the log, but it would not be included in uploads.. so you could probably manipulate a trail log export to add the data to the map if you were able to nail down the sites without the TAC. EDIT: Sites with a missing TAC are only recorded in the log if the option to do so is enabled (Logger > Log Sites with Missing TAC).
  • Recently Browsing

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...