Jump to content
sweyers

Network Vision/LTE - Central Iowa Market (Des Moines and surrounding areas)

Recommended Posts

1 minute ago, sarcoptic said:

Yep B41 is what turns on LTE+ icon...however in Ames there is no B41 but I still had the icon on.  I wonder if when they CA 2x Band 25 if this causes the phone to display the LTE+ icon too?  Does SignalCheck give any indication that there is CA going on?  Here is the screenshot for those who asked.  This was in a B41 area.

 

The only way to confirm 2xCA or 3xCA is looking at the engineering screen. I don't know what the engineering screen looks like on that phone, but if it works right, you need to dial ##DEBUG# and then click on LTE.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, sarcoptic said:

Yep B41 is what turns on LTE+ icon...however in Ames there is no B41 but I still had the icon on.  I wonder if when they CA 2x Band 25 if this causes the phone to display the LTE+ icon too?  Does SignalCheck give any indication that there is CA going on?  Here is the screenshot for those who asked.  This was in a B41 area.

 

 

there are 2 towers in ames with B41 installed. even though i don't have sprint i still check for permits, there hasn't been a new B41 install for awhile, at least a year now. you can see where the B41 is in ames off of sprints coverage map.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So back in Ames on LTE+ I was able to snag a snapshot of the LTE Engineering screen....according to it I see B26 but no idea if CA is taking place.

Screenshot_20171117-080042new.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, sarcoptic said:

So back in Ames on LTE+ I was able to snag a snapshot of the LTE Engineering screen....according to it I see B26 but no idea if CA is taking place.

Screenshot_20171117-080042new.jpg

CA would not be taking place if you were connected to Band 26. Is that what the engineering screen looks like? Normally it's a full screen, but again I don't have any experience with this phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, that's what the Essential engineering screen looks like. The Kyocera Hydro Icon I have on FreedomPop for logging has the same style. It's actually kind of nice, since it stays up as an overlay and makes screenshots more informative (such as NSG or SCP running, or a speed test).

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't get a different icon on LTE+ (with the + as opposed to LTE) on my LG V20, the only way I know is looking at Signalcheck Pro.  Maybe a setting or something? I also noted that the speeds have slowed down dramatically, after the new vision towers were activated the speeds were screaming (30 - 60 mbps) now the same spot is maybe 3 - 5 mbps.  can't wait for 5G!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Yeah we get higher throughput w T-mo as well, on bands 4+2 4x4 = 60Mb p/s vs 4+2+5 2x2 =55Mb p/s. I even found and authenticated band 4/66 on AT&T, MFBI too. I have had so much trouble just connecting to it, let alone getting 15Mb p/s down. rsrp is like -120, but SNR is -14. EARFCN's 66486 @10MHz and 66661 @5MHz checking in with 4x4 MIMO. Aggregated. This is a dream.
    • 4x4 MIMO is fun! / How we learn to cope w (signal)Loss. Tl;dr: Physically measuring each connection as you test to confirm is important. Double checking port number values and what command line values represent. This is one of the early things to add to the checkbox for us tinkerers as 4x4 becomes more accessible. While cleaning up in the lab, I thought of something and naturally stopped to do some more work in the lab. I figured I should clean up the wiring a little more in my test box, and make room for another board, hopefully the rb11g, failover and such. I inventoried a few jumpers and connectors and found I could be a little more efficient in my setup. I added in some sma>3'>N adapters, instead of a couple more adapters I had screwed in already that kept it shorter. I am going to use those any way when I permamount this thing and add better auxiliary antennas for 4x4 MIMO, than what I have attached now. I decided to double check my understanding of the documentation Telit provides for the LM960. Well after some reading, some at#commands as swapped 2 for 2, deciding what 0 and 1 ports on what side correlate to the first two and the last two of the 4x4 setup it, turned out I had my setup wired exactly backwards. Very inefficient, not good. I no longer have loss on my upload and is now 7x faster. I am surprised at how well my backups pulled down. I understand how useless a couple of commands were in describing what I needed. It is even more tough when using one band that is always 4x4, but I used that to my advantage as only mains Tx and Rx. I connected and tested each variation of antenna>port. Naturally my 5 footer was best, it just had to be on the mains. Wanted to document my misunderstanding so others didn't have to, especially before it goes on a roof or up a pole. I also am much happier with performance, glad my antenna is not defective and it was fun to figure it out. Gotta sweep up. Have a great night everyone.
    • I’ll ask the tread. I guess as band 26 is still being optimized could there be issues on the network? My data on the I phone xs max keeps timing out in the middle of loading stuff I’ll pull 80mbps and then next second it won’t work anymore and I have to toggle airplan mode for it to work again. I had this phone replace once already. Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Running Man Sent from my SM-N920P using Tapatalk
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...