Jump to content

Network Vision/LTE - New Orleans Market


Recommended Posts

I am getting sector 214 very weak veterans @ Carrollton. I do not believe we have seen that yet. It is not the live oak one. Hmmm.

 

Looks like another new site.. You guys are making me jealous.

 

Sent from my little Note2

 

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Think you found a new LTE site in your area? Please help us by getting some information from the site. If you find a new LTE site in the market or what you may think is a new site, drive close to wha

And of course I saved the best of last, the Addis, LA site (interesting site). Only 2 sectors on this one by design since there's really nothing on the backside of this one except for marsh/fields, e

The legacy site that just won't stop. Downtown Baton Rouge legacy rebuild.  New single band antennas, new coax, and legacy cabinets moved from the roof to the sidewalk during the building construction

Posted Images

I went all the way to severn, so it is not the one near Causeway, so that leaves 3 other possible ones in Metairie. Could be the one off I610. I am using the MA4 leaked radio, and this thing is very sensitive. I was getting the Airline Hwy site on West Esplanade (though unusable).

Link to post
Share on other sites

Looks like another new site.. You guys are making me jealous.

 

Sent from my little Note2

 

Don't worry, we have seen so much work take place in the last 45 days, things will start going faster. On another note...without completely hijacking this thread, any idea why I can't get the 800 prl to write? I think I have tried everything...

 

EDIT: Finally got it. After about 20 reboots, I moved the file from the root directory, attempted write, then moved it back. Worked on the next write. FYI, also got the new 25012 PRL in the middle of all of this.

Link to post
Share on other sites

Sometimes it takes many reboots. I gave up one day after 6 tries. Tried the next day and it worked then first time. Glad to see you got it.

 

Keep an eye on that SID and see if it changes to a 224xx one. CDMA field test is quick way to check.

 

I can't seem to find any work though in our area besides the one site the other day. And no telling how long it has been like that.

 

Sent from my little Note2

Link to post
Share on other sites

2 things

 

1 can you direct me to a post that explains the 800 frequency and what the means for the end user

 

2 can you repost to this thread your spreadsheet of the sites and their status

Link to post
Share on other sites

800 means better coverage and better in building coverage.

 

Will get off my can and post the instructions on how to use it within the hour.

 

Sent from my little Note2

 

 

Link to post
Share on other sites
I am getting sector 214 very weak veterans @ Carrollton. I do not believe we have seen that yet. It is not the live oak one. Hmmm.

 

One tid bit of help... 214 means you will be on the 2nd sector. So the site is probably west to North of you.

 

Sent from my little Note2

 

 

Link to post
Share on other sites

Im noticing a lot of lte in the westbank now good to see things moving better and quicker somehow. Actually does someone know.

 

It seems like everything on the westbank right now is coming from 2 towers here (3 if you're including Luling) with some random spots being lit up from the eastbank.

Link to post
Share on other sites
Im noticing a lot of lte in the westbank now good to see things moving better and quicker somehow. Actually does someone know.

 

Someone know?

 

Sent from my little Note2

 

 

Link to post
Share on other sites

Yep, just two sites over here. Nothing out by me in westwego. Still. I think the NV panels are for decoration on my site. Been up four months now and still nothing.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

 

 

Link to post
Share on other sites

Ha, how do you keep someone in suspense? :D

 

Yep, just two sites over here. Nothing out by me in westwego. Still. I think the NV panels are for decoration on my site. Been up four months now and still nothing.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

Link to post
Share on other sites

Yep, just two sites over here. Nothing out by me in westwego. Still. I think the NV panels are for decoration on my site. Been up four months now and still nothing.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

 

Got some similar decorative panels and RRU's over here in Laplace. Biggest problem is they are literally visible right out my front door. So ever time I walk outside it is what I see. It is sort of frustrating I kind of wish I didn't know it was upgraded. I certainly wouldn't toggle airplane mode near as much.

Link to post
Share on other sites

 

You need a nandroid backup of a simple clean stock setup, just backup the current and hit restore.

 

 

Sent from my little Note2

 

Got screenshot of the engineering screens.

 

y3ubanap.jpg

 

zyta6e6a.jpg

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Looks like we're starting to see the sites coming up a little bit faster now. Perhaps the rain delays pushed back the Superbowl LTE extravaganza by a couple weeks?

Probably, we would be further in the lte process if it wasn't for the delays. But I believe they are trying to catch up.

Link to post
Share on other sites

Thanks to a message from bigzeto stating he saw a new EVDO carrier downtown I checked my phone and it was flying. Sure enough I was on the new carrier too. I hope carrier 100 goes to die here or the tech fixed it.

 

Now does this mean they are delaying the LTE upgrade at this site since it got a legacy upgrade? This answers why I saw the ATT guy there yesterday though.

 

I can use my phone again at work... Woohoo! I have NEVER seen this here at this time of day. 1500/600! Just made my day if this sticks.

 

 

 

Sent from my little Note2

 

 

  • Like 4
Link to post
Share on other sites

Yep, and the funny thing about it was that I had gotten really fed up this morning as I couldn't use my phone for work reasons, so I shot an email off to the ticket support guys in OK letting them know about the issue. I got a response back from a rep asking me for the ticket number. I let him know there was no open ticket, but that there have been multiple tickets opened on this site for various reasons. Within an hour or so, I noticed my phone had a lock on EVDO on channel 175. I'm not saying it had anything to do with my email, but it was pretty interesting with the timing.

 

I will say I am very excited about getting LTE here, but I am even more excited about having a reliable EVDO network.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Yep, and the funny thing about it was that I had gotten really fed up this morning as I couldn't use my phone for work reasons, so I shot an email off to the ticket support guys in OK letting them know about the issue. I got a response back from a rep asking me for the ticket number. I let him know there was no open ticket, but that there have been multiple tickets opened on this site for various reasons. Within an hour or so, I noticed my phone had a lock on EVDO on channel 175. I'm not saying it had anything to do with my email, but it was pretty interesting with the timing.

 

I will say I am very excited about getting LTE here, but I am even more excited about having a reliable EVDO network.

 

Still kicking downtown on 175 this morning. Very very rarely do I catch a site achieving like this, it's usually a rural/edge coverage site where there are not that many customers. This is like having a 4G upgrade to me. Up from sub 100k and sometimes 0k not working. I'll take it.

 

DOWNTOWN175.png

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Definitely agree. I'd honestly be satisfied if T-Mobile announced that they were deploying mmWave in targeted locations like airports and stadiums nationwide. Right now it still seems like they've stopped working altogether on expanding mmWave coverage with the exception of installing it at Raymond James Stadium and Tampa International Airport for the Super Bowl. Maybe they're holding out until new antennas and phones come out that support 24GHz and 47GHz spectrum since that's where the majority of their mmWave spectrum is here in NYC. Though there is nothing stopping them from deploying the 400MHz of n260 that they own here. I ran about 5 tests at this site but this was the only test with any packet loss. All with around 70ms pings. Even my mmWave speed tests in Brooklyn show 70ms pings. I've kinda been using it as a gauge for what 5G band I'm connected to. n41 is always in the teens, n71 is typically in the low to mid 20's, and n261 is around 70ms. It's honestly a mystery. Especially when we've seen Verizon mmWave with single-digit pings.
    • Dang, not too shabby! I'm sure this has been said before, but in some ways I kinda feel like T-Mobile has abandoned their mmWave network in NYC. I haven't seen any recent buildout, they're still stuck on 2x 50MHz n261 carriers, and performance (when you can connect) generally isn't much to speak of. On one hand, I don't really blame them when they have so much n41 deployment left to do. But it's also disappointing to hear them preach about the "layer cake" when their mmWave performance (at least in NYC) is a bit underwhelming. Here's hoping they'll get back on it when we start seeing these new 5G oDAS nodes roll out. I wonder what the reason is for the abnormally high pings you're seeing on n261. Didn't even notice that from my last post - it's a bit brutal to see a 77ms ping on n261 NSA and 13ms ping on n41 NSA, from the same site. Is this a recent development? Also, you probably shouldn't be experiencing ~5% packet loss when you're LOS... On another note, that's an interesting setup. Haven't seen one with a single APXVAR18_43-C-NA20, and I don't believe I've seen that 8-port Ericsson (?) midband antenna before.
    • Got my fastest mmWave speeds ever from a "layer cake" site in Chelsea. It recently got n41 but my phone didn't connect to it at all given I was super close to the site and within line of sight. Speeds on LTE alone were about 190Mbps.  I've been noticing consistent ~70ms pings on mmWave citywide.
    • is VoNR a thing yet?  when connected to n71, if a call happens, the device drops over to band 71 LTE to make the call and then switches back to 5G n71.  If I use samsung band selector and lock the device to n71 and do a call, the phone does not switch away from 5G and continues to reflect n71 but i dont have a way to know if that is just the phone not knowing what to show since it is band locked.
    • I have not seen CA on either with TNX.  CA on Sprint B41 is reduced to 2X around here as well.  Where the "magic" happens is n41 NSA. So far, I have not seen very fast speeds out of n41 SA.
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...