Jump to content
spotmeterf64

Poor / Jumpy Upload Speeds on EVO 4G LTE

Recommended Posts

I have had this phone for about 2 weeks now, and I've noticed the upload speeds using Speed Test have been very jumpy. I am wondering if this is your experience as well, and if so have you been able to fix it?

 

The Upload speed test results don't update continuously like the download speeds do (maybe once a second), which results in a jumpy histogram.

 

I have noticed this issue on both WiFi and Cellular data. I am unsure if this issue is only a problem with the test app or if it is indeed indicating a problem with the radio of the phone. Here's a screenshot showing what I mean.

 

Any ideas?

post-4359-0-09026900-1347324677_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

You use to be able to change the speed test setting to make the graphics smoother!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, it's still an available option, I have it set to smooth graphics. The download graphics are smooth; the upload ones aren't. I'm unsure if this is showing a latency issue, a radio issue, or just a testing issue with this app.

 

I don't really notice any slowdowns, especially while using WiFi, and this "issue" (if it even is one) appears everywhere; I've tried it in a few towns here in NC, both on 3G and WiFi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try a different server maybe. Idk just a guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think it's the app, I see it too with my EVO. But I don't have any problems with uploads jumping or stalling like it appears to when testing. I would suggested a different app. I use Cell Phone Coverage Map by Rootmetrics to verify anything the speedtest.net app shows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's usually pretty consistent for me.

 

ype2esuh.jpg

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

The speeds I've been getting on 3G aren't quite that good, but definitely usable. I can't wait for LTE to get here.

 

Thanks everyone for the help and tips.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone have any insight on LTE for southeastern Michigan. Thought I found a post recenctly on here, but now I can't find it.

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×