Jump to content
sajanisch

Network Vision/LTE - Milwaukee Market (including Madison)

Recommended Posts

I drove on Barker, Springdale, And Duplainville Rd tonight, so tht should be some decent mapping.

 

The gas we waste on these mapping trips! :)

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saw some purple close to my apartment close to 68th and state. Sure enough I'm getting some 4g at home! I might run to the gym a few miles away and map it, so long as no one takes a look at all the data points to extrapolate how slow I jog.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I drove on Barker, Springdale, And Duplainville Rd tonight, so tht should be some decent mapping.The gas we waste on these mapping trips! :)Sent from my iPad using Tapatalk HD

Did you by chance get near Lisbon Rd. while on Duplainville? Just wondering how close signal gets to Sussex. Otherwise I'll just check when I get back home.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you by chance get near Lisbon Rd. while on Duplainville? Just wondering how close signal gets to Sussex. Otherwise I'll just check when I get back home.

I don't think it will go that far. The signal seemed pretty weak by Capitol Dr.

 

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk 2

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's going on by the stadium?  Couldn't get data.  It's pretty darn purple on the map. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's going on by the stadium?  Couldn't get data.  It's pretty darn purple on the map. 

 

When? And were you connected to LTE?

Share this post


Link to post
Share on other sites

When? And were you connected to LTE?

Nope, didn't get LTE.  I did all the required Evo LTE tricks.  I got nothing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like there are a few new sites, one in Waukesha around Hwy 164 and 59, Milwaukee on 11th and Mitchell, and another one along I-94 east of Johnson Creek.  Oh, and north part of Racine.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like there are a few new sites, one in Waukesha around Hwy 164 and 59, Milwaukee on 11th and Mitchell, and another one along I-94 east of Johnson Creek.  Oh, and north part of Racine.

 

 

The Waukesha one on 164 is not broadcasting yet, as of like 7:20 this morning. I took side streets to work today instead of the freeway to see if it was live. I drove right past it with LTE discovery running the whole time.

 

I'm still waiting to see some LTE from the one near Loomis Rd and Layton Ave. That one's been accepted for almost a week I think.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Waukesha one on 164 is not broadcasting yet, as of like 7:20 this morning. I took side streets to work today instead of the freeway to see if it was live. I drove right past it with LTE discovery running the whole time.

 

I'm still waiting to see some LTE from the one near Loomis Rd and Layton Ave. That one's been accepted for almost a week I think.

 

I drive past the waukesha tower every day on my way to and from work. I will map the "crap" out of that tower if i get a signal today.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Waukesha one on 164 is not broadcasting yet, as of like 7:20 this morning. I took side streets to work today instead of the freeway to see if it was live. I drove right past it with LTE discovery running the whole time.

 

I'm still waiting to see some LTE from the one near Loomis Rd and Layton Ave. That one's been accepted for almost a week I think.

 

What i have noticed with the EVO LTE is that the discovery app does not work...doing a PRL update near the tower you want to connect to reveals the LTE. Tri-Band devices can not come soon enough...

Share this post


Link to post
Share on other sites

What i have noticed with the EVO LTE is that the discovery app does not work...doing a PRL update near the tower you want to connect to reveals the LTE. Tri-Band devices can not come soon enough...

 

Hmm, doing the PRL update is what worked for me when one of those first couple LTE towers were completed in the northern part of Milwaukee. LTE discovery app works for LTE towers that I have connected to previously, but for new ones I'll have to give the PRL update near the tower a try.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So do we need an app for EVO LTE users that updates the PRL every 30 seconds?   :lol:

 

Meanwhile, I'd like Sprint or Samsung to figure out what the 800 SMR issue is on the Note II so I can have that, too (I know, flash custom..  I want to wait though if there truly is a modem issue)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drove past Waukesha tower...still no LTE on EVO. Will report back tomorrow morning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drove past Waukesha tower...still no LTE on EVO. Will report back tomorrow morning.

Take advice from someone who's had three HTC phone's in the past. Dont own htc. they are all crap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Came home from work early today. Wasn't feeling too good. But what's this that I see on my phone? I...is...is that 4G on the South Side of Milwaukee? Could it be? Why, yes! Yes it is! We got fo-gee in da hood and it's not bad, either. I'm a happy cop now.


 


 


1PbAD5nl.png


 


k80HrhF.png


 


The area in which I live is bounded by Mitchell Street to the north, Sixth St to the East, 13th to the West and Becher St to the South.


 


I'm still feeling a little ill (cough, cough) and I might (cough) take the day off (cough, achoo!) tomorrow and stay in bed (mapping..cough cough).


  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mapped the new Waukesha tower along i94 tonight. It looks like they have it online now.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 4 Beta

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mapped the new Waukesha tower along i94 tonight. It looks like they have it online now.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 4 Beta

 

94?...i think you got the Brookfield tower. 

 

Im going to take a drive out to the waukesha tower quick only a couple miles away. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it was the brookfield tower then they tweaked the signal a lot since yesturday cause it was not broadcasting that far along i94. It could be tho now causs that is a fairly new tower as well.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 4 Beta

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it was the brookfield tower then they tweaked the signal a lot since yesturday cause it was not broadcasting that far along i94. It could be tho now causs that is a fairly new tower as well.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 4 Beta

 

Yea i think its the brookfield tower. Just got done doing some mapping of the waukesha tower...i dont think it will reach that far with the hill-y terrain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea i think its the brookfield tower. Just got done doing some mapping of the waukesha tower...i dont think it will reach that far with the hill-y terrain.

 

Aw man, I drove past it at like 4:15 and got nothing. Tried PRL update, Profile Update, LTE Discovery app, nothing. I hope that signal will reach out to the southern part of the airport where I work. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

All this progress is peaking my interest in jumping over to sprint. I need to do some mapping for us Racine people.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yea man, the Racine people need to step it up. I'm sick of watching you all dog it out there on the field!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok guys...i can confirm the Waukesha tower is broadcasting a decent LTE signal. I just took a drive and did some mapping along 164/59. 

 

Let me start off by saying it was a task just to get LTE to show up on the EVO. I started sensorly and LTE Discovery app before i came within range of the tower. I was at the intersection of Racine and 164. No LTE. I did notice that my signal was around -80 as i came up to the intersection, but i think i was connected to a different tower. As i went north on 164 going towards the dealership/aldi's/cousins i took a right on to Pearl street. I sat in front of Cousins subs which is very close to the tower. My phone did not connect to LTE either. As i was sitting there i did a PRL update...DING DING DING...my phone started to freak out LTE cutting in and out...the phone kept beeping signaling LTE. The funny thing is it never stayed connected. Here is a screen shot showing 3 connections at the same time. Talk about glitchy. The EVO is the single worst phone i have ever had...cell signal wise. Unbelievable. 

 

post-3634-0-75243300-1375238561_thumb.png

 

Well since i drove all the way out here i also did a profile update. After the profile update my phone dinged signaling LTE. No EHRPD...just LTE and 1X. At this point i started driving seeing how far i could go before the signal cut out. I almost got to Mooreland rd and noticed -121 on the phone and did a u-banger. 

 

post-3634-0-90834200-1375238562_thumb.png

 

I mapped quite a few points and am looking forward to seeing my purple show up on Sensorly tomorrow. 

 

post-3634-0-29498700-1375238564_thumb.png

 

As i came back in front of Cousins i did a few speedtests. Pretty decent. Looking forward to more LTE going live. 

 

The 7/20 test listed there is in front of Miller Park on the freeway. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...