Jump to content
sajanisch

Network Vision/LTE - Milwaukee Market (including Madison)

Recommended Posts

Getting full bars on 4g, never had full bars on 3g...When they are finished with the work, sprint network is gonna be good...

 

Sent from my EVO using Tapatalk 2

 

 

If you are running stock android phone then those bars are your 1x. Unless you have the signal check app.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like all the updates from todays post are all 3G updates. Nice to see all the purple on the map.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like all the updates from todays post are all 3G updates. Nice to see all the purple on the map.

 

 

Where are you seeing that? Point me! Where is "today's post"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like all the updates from todays post are all 3G updates. Nice to see all the purple on the map.

 

They are all around Lake Geneva area. I'm having problems updating the map. Google Drive is having problems.

 

Robert from Note 2 using Tapatalk 4 Beta

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

They are all around Lake Geneva area. I'm having problems updating the map. Google Drive is having problems.

 

Robert from Note 2 using Tapatalk 4 Beta

 

I was in Lake Geneva last weekend, and had terrible service. Now I know why!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where are you seeing that? Point me! Where is "today's post"?

I'll second that... what post?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The lakefront lte was a tease, and stops three blocks from my house. I'm impatiently waiting for the Viking to light up. Anyone have knowledge?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting evdo rev-a on lower east side of MKE all day. I hope this is a sign:)

 

Edit: Grammar

Edited by ColinJay

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings. Today I mapped a previously unmapped area in downtown Milwauke (McKinley Ave exit on 43N to 6th street).  I noticed it showed up on Sensorly tonight, but its a very light purple (no bars). What does that mean exactly?  Does it mean it was a strong enough signal for my phone use it, but just not strong enough to provide data?  My apologies if this was a silly question, but I'm curious to how that all works.  Thx guys

 

dschoenike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got LTE practically the whole way down 794 this morning on my way to work, then when I came home in the evening it was gone. 

 

Guess they're still testing stuff, but it's certainly a good sign :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also was unable to get 4G at the new tower in Shorewood tonight. Drove on the parkway right next to it. I did connect outside of Miller Park.

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Went to summerfest today with 3/4 battery and within few hours my phone got warm and battery was dead. Service needs to improve by lake.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Went to summerfest today with 3/4 battery and within few hours my phone got warm and battery was dead. Service needs to improve by lake.

I've gone to Summerfest grounds 3 times now and  NO 4G magic.   I've been within sight of a sprint tower that appears to have been upgraded (3 connections into the panels) and no 4G love. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've gone to Summerfest grounds 3 times now and NO 4G magic. I've been within sight of a sprint tower that appears to have been upgraded (3 connections into the panels) and no 4G love.

Some guys have all the luck...

 

 

Robert from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a maximum number of devices that can connect to a given tower at one time?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too was at Summerfest last night, primarily at the Marcus Ampitheater and I had 4g popping up on my HTC One between 8:15p and 11:30p.  No real amounts of data were able to be transferred.  I had one burst the whole time that allowed some data through.

 

I couldnt send a text message or do anything data wise.  Could not get any 3g data either.  Pretty frustrating.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I too was at Summerfest last night, primarily at the Marcus Ampitheater and I had 4g popping up on my HTC One between 8:15p and 11:30p.  No real amounts of data were able to be transferred.  I had one burst the whole time that allowed some data through.

 

I couldnt send a text message or do anything data wise.  Could not get any 3g data either.  Pretty frustrating.

 

 

Well, I'm sure there are hundreds, if not a thousand or two people trying to connect to that one LTE tower that's near the summerfest grounds. Once they actually get LTE strapped onto a few more towers in that area, the coverage, speeds, and quality will be better. It's still very early in the Milwaukee deployment. I'm just glad they're letting us all connect to the towers as they get completed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Summerfest congestion could explain why I didn't get any 4G, end even lost EV-DO for a while, on my way home that way last night. 

 

On my way to work in the morning yesterday I had good 4G signal on the Hoan Bridge going right over the Summerfest grounds. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My fone has found 1x800! In burlington wi. More near the lyons side. Don't know wat tower but my mom just got an airave a week ago and now it will be pointless lol! XD

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got LTE this morning in Sun Prairie on North Bird street.  Speeds were nice!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, i am at work and the following happened. (using signal check pro)

 

1. I usually get -93 to -105 signal at my work

2. Ive been on eHRPD for the last 4-6 months

3. I was walking in the building and noticed i was on EvDO with -88 signal

4. Toggled Airplane mode quickly to check for LTE

5. Signal locked on to eHRPD again...but the signal was -77 dbm!

6. Signal dropped back to -98 a few seconds later

 

It sounds like a tower is being upgraded that is near to my work. I work at St. Lukes on 27th & Oklahoma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm spending the next 3 nights in Chicago, excited to see the awesomeness that is (near) fully deployed NV+800! There will be huge crowds so it will be interesting to see how the post NV network handles the traffic. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright, i am at work and the following happened. (using signal check pro)

 

1. I usually get -93 to -105 signal at my work

2. Ive been on eHRPD for the last 4-6 months

3. I was walking in the building and noticed i was on EvDO with -88 signal

4. Toggled Airplane mode quickly to check for LTE

5. Signal locked on to eHRPD again...but the signal was -77 dbm!

6. Signal dropped back to -98 a few seconds later

 

It sounds like a tower is being upgraded that is near to my work. I work at St. Lukes on 27th & Oklahoma.

 

It's been three days since the same thing happend when I was at work. I'ts been 3 days and still on ehrpd. Hope we're just waiting for Sprint to accept the site.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm spending the next 3 nights in Chicago, excited to see the awesomeness that is (near) fully deployed NV+800! There will be huge crowds so it will be interesting to see how the post NV network handles the traffic. 

 

The parade is almost always a complete disaster; I don't think I've ever been able to actually make a call or use data during it. I'll be curious as to your experience with NV.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The parade is almost always a complete disaster; I don't think I've ever been able to actually make a call or use data during it. I'll be curious as to your experience with NV.

 

Yeah I've done the parade quite a few times, the last one being in 2010 and I could not believe how big the crowds have gotten. If there ever was a test for a mobile network, 500,000+ people occupying a relatively small number of city blocks, I don't know what is? It will be interesting to see!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Thanks! I build non carrier compliant but still compliant machines so if you need one before T-Mo builds one I am here.     
    • I just found this out myself on the s10e. Download the Samsung Band Selection app and you can set it back to wifi if you want. Dumb that there is no menu option for it natively.
    • So I got the Pebble from Sprint, I'm waiting for the damn VoLTE to enable. I harassed Sprint and they said it is a limitation of the device (which they still can't explain why) and waiting is the only option. They also told me every time there is a power failure the wait for it to enable begins again.... really? Does anyone know how it works and why there is a 2-3 week lead up to VoLTE enabling? So now my voice calls drop down to 1x and I can't receive MMS when I'm on a call. No problem I thought, I'll just switch to wifi calling for now and I can still get MMS over LTE while I'm on a call. Not so fast. For some damn reason wifi calling doesn't work on my SM-G970U1 (unlocked s10e) when I'm connected to the Pebble. If I turn airplane mode on, wifi calling pops right up. If I unplug the pebble, wifi calling pops right up. That leads one to believe the Pebble is preventing wifi calling from activating for some reason. However, my dad's LG V20 has absolutely no issue using wifi calling while connected to the Pebble and can therefore receive MMS just fine. Do you have any idea what in the hell could be causing this? Is this some whack setting on the s10e which I'm not seeing? Phone has the latest updates, 911 is updated, I did PRL and profile updates. I'm stumped....   UPDATE: So I found the answer in the wifi-calling menus and googling that took me to a post here. Apparently starting in April of 2020, Sprint decided it knows what is best for you so it sets calling over the network to preferred and only if signal is too weak will it default to wifi calling. There is no visible option in the phone to change that setting. I had to download Samsung Band app to set it to prefer wifi and bam.... now it is enabled. I'd still like to know WTF the Pebble is doing with VoLTE though.
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...