Jump to content
sajanisch

Network Vision/LTE - Milwaukee Market (including Madison)

Recommended Posts

Here are some shots of the tower on Lakeside Drive in Edgerton.

post-14294-0-76861600-1388783643_thumb.jpg

post-14294-0-10232200-1388783657_thumb.jpg

post-14294-0-54198400-1388783666_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still no LTE on my Nexus 5 in Waukesha. Why is it taking so long to enable the eCSFB on those towers that are all complete? All the towers in West Allis that are complete have it.

 

Hey, West Allis should be referred to as "The Dirty Dirty" and Waukesha as "West, West Allis"

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone else in the Milwaukee/Menomonee Falls area having data problems today?

 

My eHRPD signal seems to go in and out all morning.  The 1x800 is very strong though.

 

Maybe they're doing some work on the tower my signal is coming from.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone else in the Milwaukee/Menomonee Falls area having data problems today?

 

My eHRPD signal seems to go in and out all morning.  The 1x800 is very strong though.

 

Maybe they're doing some work on the tower my signal is coming from.

As much as I want LTE, I hope no one is out working on towers in this weather.  I'm not expecting much progress until it starts to warm up.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone else in the Milwaukee/Menomonee Falls area having data problems today?

 

My eHRPD signal seems to go in and out all morning.  The 1x800 is very strong though.

 

Maybe they're doing some work on the tower my signal is coming from.

 

Not in the Falls or Milwaukee, but yesterday had issues with data in Hartland near Hartbrook Mall and downtown Wauwatosa.  Both were 3G, excellent signal but unusable data.  The Tosa tower didn't surprise me at all since I've never gotten decent data there, but I figured Hartland would have been usable (should be LTE there, but wasn't last night... maybe with an airplane mode cycle it would have connected).  Any of the LTE areas I've been in the past day or so were fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like ecsfb is enabled on one of the Waukesha towers on 164 & 59 by Walmart. Have not checked the rest yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having data issues today in Merton.  SignalCheck says I'm connected to eHRPD, but I don't have a 3G indicator and I cannot connect to the network.  I will assume they are doing work, it's been like this all day.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

LTE By Saint Lukes Hospital, full service. :tu:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having data issues today in Merton.  SignalCheck says I'm connected to eHRPD, but I don't have a 3G indicator and I cannot connect to the network.  I will assume they are doing work, it's been like this all day.

 

Yeah, they must be doing something around here or something is wrong.  3G has been mostly unusable in Pewaukee today.. occasionally dropping to 1x for data (on 800).  I can connect to LTE from the same tower in some parts of the building I'm in - when I get that, data is fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was extremely happy to wake up and have 4G here in South Milwaukee today.  I see LTE has been mapped a bit on Sensorly in S.M, but I personally never was able to get a signal.  Decent speeds at 12mb down and 8 up.  Its been a good day :)

 

 Dschoenike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any further information on downtown Milwaukee light up of ecsfb?  3G is so slow as to be basically unusable, but I don't get LTE on my triband phone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe the data issues explains why it seems my Note II battery is draining like crazy during the day all of a sudden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine too.... dropped below 50% by the end of the work day... usually I'm still in the 60s or 70s by then for battery. 3G was back to normal late afternoon... levels in signalcheck even seemed better for whatever reason.

 

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

800 has been off for give or take the last 5 days around 6th and Oklahoma, it's back up. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there any further information on downtown Milwaukee light up of ecsfb?  3G is so slow as to be basically unusable, but I don't get LTE on my triband phone.

Not sure if it has to do with ecsfb. I have an S4, which I don't believe to be tri-band, and I still don't have 4G.

 

I am getting 4G where I work in Greenfield though. Averaging 14mbps down and 4 mbps up. Not bad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

4G at the airport. 2.5-3.5mbps. Not great but perfectly usable.

 

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone else having 3G data issues the past 3-5 days on NV towers?  It's been mostly unusable for me, except Weds. afternoon... worse than pre-NV and draining the battery quickly.  In my experience LTE on the same towers, if they have it, works fine.  Working on eCSFB?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed 4g active on the 1-43 and Mooreland water tower. Thought for sure they would turn on the Racine Ave I-43 with it, but not yet. Got 27 down and 10mb up...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some 4G love at home on 9th and Morgan (Milwaukee); two years later than i was told, but I'll take it. 

Edited by Calvin200

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looks like ecsfb is enabled on one of the Waukesha towers on 164 & 59 by Walmart. Have not checked the rest yet.

 

My N5 has been in and out of LTE the past week in Wuakesha but the past 48 hours it has been consistent.

 

At Moreland and 164.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The maps were updated, looks like almost all of Waukesha is 3g/4g complete....except my home tower! I knew I was going to suffer! Lol, I do have a 1 bar usable LTE signal at home which is nice though. Can't wait for that last Waukesha tower to get finished.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting 4G at my work (Good Hope Rd & Appleton Ave. in Menomonee Falls) this morning.  On my Galaxy S4 I got 6.24 down and 1.82 up.  On my iPad Air I got 4.82 down and  0.56 up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

<<Acceptance Thread Post>>

 

aackmann, 

 

I saw your post in the Sponsor forum regarding the spottiness of the current LTE deployment in MKE. I kind of feel the same way as you. I want to believe the same as you that Sprint will have a better LTE footprint then what has been shown. Sprint is still fine tuning the towers in Waukesha, there is evidence of this as i am picking up a signal that is a couple miles away inside my house. The thing is...i have the Nexus 5. I think having a solid RF Tri-band phone is going to be key in getting good reception. Also, there are still quite a few towers that need to be completed to get the full effect. I say wait it out a few more months to see where it goes. I really think once Sprint gets the market complete we will see what its true potential is. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

We also only have one band right now. We still have lte 800 and 2.6 to go. This is nowhere near done. It will get better than this for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aackmann, 

 

I saw your post in the Sponsor forum regarding the spottiness of the current LTE deployment in MKE. I kind of feel the same way as you. I want to believe the same as you that Sprint will have a better LTE footprint then what has been shown. Sprint is still fine tuning the towers in Waukesha, there is evidence of this as i am picking up a signal that is a couple miles away inside my house. The thing is...i have the Nexus 5. I think having a solid RF Tri-band phone is going to be key in getting good reception. Also, there are still quite a few towers that need to be completed to get the full effect. I say wait it out a few more months to see where it goes. I really think once Sprint gets the market complete we will see what its true potential is. 

 

Yea, I know... But like you said, the key is having a tri-band phone... I've got the HTC One, so I'm stuck with spotty LTE until I upgrade my phone. I'm not doing anything now, I'm gonna wait a couple months for the new batch of phones to come out, then I'll see where Sprint's 800Mhz deployment is at. Hopefully they hit Milwaukee soon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • large.unreadcontent.png.6ef00db54e758d06

  • gallery_1_23_9202.png

  • Posts

    • Well... They haven't been back to finish the tower. It's still looks the same today as it does when I took those pictures. According to someone from Reddit, which I shall take with a grain of salt, the crew made various safety violations on that tower and that they were probably kicked out of the market. So maybe that's why it remains unfinished? It does seem weird that they just up and left leaving wires just hanging. This is the photo I posted in /r/CellTowers   Side note: I noticed Band 5 LTE going away in some areas. A tower in Bittinger, MD previously had Band 5 LTE and now it no longer does. It still has band 2 and 17 and no aggregation, at least not with my phone. I think it used CA with my ZTE MF288 modem. The Band 2 has 15 MHz bandwidth and hits 80 Mbps no problem.
    • I finally got around to an actual test, in the same location, first with 5G enabled, 7.42 D/L and 0.07 U/l 45ms ping.  Then just a couple minutes later, after the reboot from switching to LTE/CDMA mode, 33.8 D/L and 6.31 U/L with a similar 44ms ping.  This was pretty far from the tower, but I've noticed similar differences in many locations.  Also, I have not had a verified connection to n71 in about 5 days, looking in the *#0011# screen, while a speedtest, or other data in use.
    • Another beta update to SignalCheck Pro is rolling out! Version 4.614b will appear on Google Play sometime over the next several hours. More 5G improvements, the accent color should be fixed, and several Samsung shortcut menus were added. Samsung users, please try all of the new shortcuts and let me know which ones are useful and what they lead to. Thank you!
    • No, unfortunately I haven't seen any useful 5G info from your phone (or anyone else's LG) yet. If you get a software update and happen to find 5G before they shut it down, please try reporting again! The accent color is still in its infancy and only appears on LTE for now. I've had it on my version of SCP for several weeks, initially I didn't think anyone else would like it. Figured I'd offer it up and see what the feedback was.
    • I accidentally broke the Samsung menus when I compiled the latest release; it will be resolved in next update.   Thanks, I'll look into that.. it's all a work in progress, glad we are making some headway!   The current display format is temporary, it is just to get the data displaying reliably.. once that happens, it will get its own "block" like the connection other technologies have.
  • Recently Browsing

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...